Макар и в разцвета на силите и младостта си, българската звезда на тениса Григор Димитров вече е в зрялата част на спортната си кариера. Вече 28-годишен, той разкри, че се надява да има изяви на корта още поне едно десетилетие, явно искайки да повтори спортното дълголетие на идола си Роджър Федерер. 

"Изключително съм благодарен за всичко, през което съм преминал. И със сигурност ще има още много в бъдеще. Надявам се, че имам още поне десет години на корта, още много неща ще ми се случат през тях, така че нямам търпение. Надявам се, че най-доброто предстои", сподели Гришо пред Tennis World USA, като коментира и тежката ситуация, в която се намира в момента. 

"Имах много важни моменти през този сезон, определящи. Но не бих променил много, защото се чувствам късметлия да имам правилните хора до себе си. Събрах огромно количество опит, както на корта, така и извън него. Не допускам някого до себе си току-така."

"Има толкова много зад един тенисист. Хората ни виждат само на корта, но ми се иска някой ден да надникнат и от другата страна и аз да бъда човекът, който ще им помогне за това. Всеки важен момент, пред който преминавам, ме кара да си кажа: "Ето това ще е една хубава глава в моята книга някой ден". И искам хората да я прочетат", заяви Григор.