Григор Димитров напусна US Open по изключително неприятен начин, след като се контузи в четвъртия сет на 1/4-финалния си двубой срещу Франсис Тиафо. Българинът не успя да завърши мача и се оттегли, оставяйки съмнения относно сериозността на травмата, която го принуди да се откаже. На пресконференцията след мача, Димитров не успя да предостави ясна информация за характера на контузията си.

Проблемите за Димитров не свършват с US Open. Следващите седмици са от съществено значение за българския тенисист, който ще трябва да защитава 600 точки от миналата година в Азиатското турне. През 2023 година той постигна полуфинали в Чънгду и Шанхай, както и четвъртфинал в Пекин. Тази година обаче, Димитров няма да участва в турнира в Чънгду, което значително усложнява задачата му.

ATP 500 турнирът в Пекин ще се проведе между 26 септември и 2 октомври, а българинът се очаква да бъде поставен под номер 6 в основната схема. В този турнир ще участват имена от ранга на Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев и Андрей Рубльов, с единственото отсъствие на Новак Джокович от топ 5.

След това, Мастърс състезанието в Шанхай ще се проведе между 2 и 13 октомври, с разширен формат и 96 участници. Тук, освен всички най-добри тенисисти, ще се включи и Новак Джокович, който се завръща на корта след пропуснатото участие в Пекин.

Не бива да се пропуска и предстоящото шоу на 17 септември в столичната "Арена София", където ще видим демонстративен мач между Григор Димитров и Новак Джокович. Този мач ще предостави възможност на българските фенове да се насладят на играта на Димитров, преди той да се завърне към основните турнири.