Въпреки че участието на Григор Димитров в US Open приключи по неочакван и неприятен начин, българският тенисист не пропусна да покаже своята класа на „Артър Аш Стейдиъм“. Феновете на централния корт станаха свидетели на две изумителни отигравания от ракетата на Димитров, които се случиха в рамките на по-малко от десет минути.

Едно от тези отигравания се състоя при резултат 5:5 гейма и 0:15 за Григор във втория сет. Българинът започна разиграването с коварен блок ретур, на който Франсис Тиафо отговори с изключително точна къса топка. Изглеждаше, че американецът ще завърши точката с воле в опразнената част от корта, но Димитров демонстрира впечатляваща бързина и достигна до топката, като върна точката с брилянтно изпълнен лоб.

Този невероятен лоб не само върна Григор в разиграването, но и му осигури удобна позиция за продължение на точката, като накрая предизвика грешка от страна на Тиафо. Това изпълнение беше аплодирано бурно от публиката и ще остане в спомените на феновете като един от най-впечатляващите моменти на турнира.

Макар и да се раздели с турнира, Димитров отново показа на света своя невероятен атлетизъм и тенис умения, които го правят един от най-зрелищните играчи на корта.