Ню Йорк изживя луда нощ на US Open след знаменита победа на Серина Уилямс. Легендата на световния тенис елиминира №2 в световната ранглиста - Анет Контавейт със 7:6, 2:6, 6:2 в мач, продължил 2 часа и половина. 
 
Успехът на Серина, която след по-малко от месец ще навърши 41 години, хвърли в екстаз 29 000 души на "Артър Аш", които се държаха като на футболен мач. Преди началото на турнира тя беше №605 в света и загатна, че US Open ще е прощалната й сцена с тениса.
След края на двубоя Серина вдигна победоносно ръце, седна и си поплака, а по трибуните лудееха Тайгър Уудс, Спайк Лий, сестра й Винъс, Били Джийн Кинг и други.
 
"Аз продължавам да съм много добър играч. Това е, което правя най-добре. Обичам предизвикателствата. Да, не съм играла много мачове, но не съм спирала да тренирам. Честно казано, гледам на това участие като бонус. Няма какво да доказвам. Няма и какво да печеля, просто защото нямам какво да загубя", заяви щастливата Серина.
 
Следващата съперничка на Серина ще е Айла Томлянович от Австралия, №46 в ранглистата, която победи рускинята Евгения Родина с 1:6, 6:2, 7:6.
 
23-кратната шампионка от Големия шлем стана първата тенисистка в историята, победила съперничка от топ 3 на 40-годишна възраст. Освен това Уилямс записа 250-ия си мач срещу състезателки от топ 10 и спечели 178-ия си мач. Тя победи съперничка от такова ниво за първи път от Australian Open 2021. В Ню Йорк американката спечели два поредни мача за първи път от Ролан Гарос 2021. Трябва да се отбележи, че тя не е участвала в продължение на една година - между Уимбълдън от миналия сезон и този.