Gulliver/GettyImages
36 снимки

Ига Швьонтек успя да сломи съпротивата на своята противничка Онс Жабур в два сета и заслужено триумфира със своята трета титла от Големия шлем и втора през този сезон.

Мачът започна много добре за полякинята, която изгуби само две точки в първите три гейма и това `и осигури ранна преднина от 3:0. Жабур беше пробита цели три пъти в хода на първата част и логично загуби сета – 6:2.

Вторият сет предложи значително по-голяма интрига. Той започна отново с преднина за Швьонтек от 3:0 гейма, но тунизийката успя да се пребори, за да изравни резултата – 4:4. Последва един много труден и важен сервис гейм за Швьонтек, където Жабур имаше три точки за пробив, но световната номер 1 показа здрави нерви и се пребори, за да го спечели. Двете си размениха два гейма без пробиви и Жабур сервираше, за да има тайбрек, но се наложи да отразява мачбол, с което тя се справи. В тайбрека нямаше някакво откъсване и се развиваше точка за точка. Тунизийката водеше с 4:5 точки, но след това загуби и двете си подавания, което позволи на Швьонтек да сервира за мача, която не сбърка и реализира още първия, триумфирайки в мача с 2:0 сета.

Това е трета мейджър титла за Швьонтек, докато Онс Жабур губи втори пореден финал на турнирите от Големия шлем и разочарованието при нея е огромно. Все пак, тя остава единствената африканка тенисистка, достигала до този етап на турнира.