Григор Димитров се изказа емоционално след края на знаменитата си победа над Роджър Федерер на 1/4-финалите на US Open. Този успех беляза и завръщането му сред най-големите в края на този сезон, след като годината започна ужасяващо за него. Според българина, той е успял да намери ритъма си след края на втория сет, в който е разкрил и ключа за победа над Маестрото. 

Getty Images/Gulliver
78 снимки

"Отдавна не бях играл на този корт. Първия сет бях нервен, търсих ритъма си, а той сервираше добре. Трябваше да остана в мача, знаех че физически се чувствам много, много добре. Движех се на ниво. Много съм щастлив. Може би след втория сет започнах да намирам своя ритъм и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам предимство."

"Основната ми цел беше да накарам Роджър да остане повече време на корта. Накрая вече беше по-бавен и не беше на 100%. Всичко може да се случи във формат три от пет сета, както видяхте", сподели доволният Димитров и коментира отсъствието на треньорите си Радек Щепанек и Андре Агаси. 

"Би било хубаво да мога да го обясня защо ги няма. Това беше едно от най-трудните решения и не знам защо го направиха. Може би искаха да ме накарат да се събудя. Андре и Радек не са тук, но постоянно говорим, постоянно общуваме. Със сигурност отново ще бъдем заедно. Всичко се развива страхотно за мен", заяви Гришо и коментира следващия си съперник Даниил Медведев. 

"Играл съм два пъти срещу него. Той прави великолепно лято, но аз познавам играта му. Предстои ми един дълъг ден, в който ще опитам да се възстановя и след това вече ще анализирам какво съм направил в този мач. И предстои да се подготвя за срещата срещу Даниил. Той е труден съперник, но ето ме – аз съм тук", заяви усмихнатият Димитров.