Първата ракета на България - Григор Димитров, ще срещне словака Алекс Молчан в първия кръг на Откритото първенство на САЩ. Хасковлията е поставен под номер 19 в основната схема на турнира, а при успех над Молчан, ще играе с британеца Анди Мъри или французина Корентен Муте във втория кръг.

Мъри, който е трикратен шампион от Шлема, започва срещу Корентен Муте (Франция). Александър Зверев (Германия) е потенциален съперник за Димитров в третия кръг, а Яник Синер – в четвъртия.

Григор Димитров и Алекс Молчан до момента не са се срещали. Роденият през 1997-а година в Прешов съперник е на 117-о място в световната ранглиста в момента, като личният му рекорд е 38-а позиция в подреждането през месец май миналата година. В последните три години няма повече от трети кръг на US Open.

Първата ни ракета при жените - Виктория Томова, пък ще срещне американката Пейтън Стърнс в откриващия си мач в Ню Йорк. 21-годишната Стърнс е 58-а в света.

В турнира, който стартира на 28-и август – или следващия понеделник, Карлос Алкарас започва пътя си към трофея с мач срещу 29-годишния германец Доминик Кьопфер. Пътят му с Димитров може да се пресече евентуално на четвъртфинала.

В долната част на схемата номер 2 Новак Джокович, който се завръща на турнира, започна с Александър Мюлер (Франция), а в третия кръг може да се срещне със сънародника си Ласло Джере.

Поставеният под номер 3 Даниил Медведев (Русия) също е поставен в горната част и началото му е сравнително лесно срещу неизвестния унгарец Атила Балаш. Номер 4 Холгер Руне и финалистът Каспер Рууд са в долната част и ги чака възможна среща с Джокович.