Григор Димитров отстъпи на финалиста от Sofia Open 2019 Мартон Фучович в мач от втория кръг на US Open 2020 с резултат 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 4:6, 1:6. Българинът вероятно ще съжалява жестоко, тъй като изпусна преднина от 2:1 сета и 2:0 гейма в четвъртия. Все пак по-добрата физическа подготовка на унгареца даде резултат и той се поздрави с крайния успех след 4 часа и 50 минути на корта. Въпреки поражението, в играта на хасковлията имаше доста позитиви, които в дългосрочен план може да му се отплатят, тъй като Димитров тепърва ще възвръща формата си след преболедувания коронавирус това лято, заради който Гришо изгуби тегло. Следващата спирка за най-добрия ни тенисист ще бъде Мастърсът в Рим, който ще е генерална репетиция за "Ролан Гарос".


Първа бърза точка за Григор след отличен сервис. Сгрешен форхенд по правата за 15:15. Много дълбоко пласиран удар по обратния диагонал в ъгъла позволи на Гришо да излезе на мрежата и да завърши със следващия си форхенд. Невърнат сервис и 40:15. Двойна грешка - 40:30. Добро изтегляне назад за отиграване от форхенд от страна на Фучович и печеливш удар по диагонала 40:40. Непредизвикана грешка от българина в аут по дължина - точка за пробив. Фамозен начален удар по правата от полето за предимство, излизане на мрежата и уинър от форхенд. Още един отличен сервис, след който нашия представител излезе на мрежата, но този път бе разминат по диагонала - нова точка за пробив. Комбинация сервис по диагонала - форхенд по правата и предизвикана грешка от унгареца - 40:40. След втори сервис нтаигор Фучович излезе на мрежата, но бе разминат по правата от бекхенд. Страхотен рънинг форхенд по диагонала от хасковлията в ъгъла сложи точка на спора в гейма - 1:0.

Плитък ретур, излизане на мрежата и уинър от форхенд - 15:0. Предизвикана грешка от форхенд на Григор по диагонала след отличен удар на съперника, който пласира топката в близост до страничната линия. Нов добър начален удар позволи на опонента да излезе на мрежата и да спечели точката. При следващото разиграване хасковлията също се озова в близост до центъра на игрището, но получи минаващ удар по правата - 1:1.

Чудесен сервис, брилянтен форхенд по обратняи диагонал, отварящ корта и смаш на мрежата. Нова мощна комбинация от форхенди прикани нашия представител да отиграе воле, което се оказа печелившо. Упражнението бе повторено още веднъж и 40:0. Леко пресилен слайс бекхенд отлита в аут по дължина - 40:15. Дълго разиграване, в което българинът бе по-агресивният от двамата, разхождаше съперника от ляво на дясно и това доведе до топка в мрежата на финалиста от Sofia Open 2019 - 2:1.

Ретур в аут на втори сервис - 15:0. Унгарецът излезе бързо на мрежата след началния удар, но бе разминат по правата от бекхенд - 15:15. Превъзходен сервис по диагонала от дюс полето - 30:15. Няколко гръмотевични форхенда от ракетата на Гришо изхвърлиха съперника далеч зад основната линия и след къса топка точката бе спечелена - 30:30. Двойна грешка и точка за пробив - 30:40. Невърнат сервис и равенство. Мощен начален удар и форхенд уинър по правата - предимство Фучович. Лош контакт с топката от нашия състезател при изпълнение на форхенд и аут - 2:2.

Безупречен сервис, форхенд на страничната линия, излизане на мрежата и точка за Григор. Лош слайс от бекхенд на унгареца покачва на 30:0. Два идентични начални удара по диагонала, на които роденият в Ниредхаза не можа да отговори и гейм - 3:2.

15:0 след невърнат втори сервис. Фучович пресили обаче форхенда си по правата при втората точка и той излита в аут по ширина - 15:15. Нов добър сервис за 30:15. Нечист контакт с топката от унгареца прикани Димитров да навлезе в корта и да завърши по правата от бекхенд - 30:30. Слаб слайс ретур от бекхенд дава глътка въздух на сервиращия - 40:30. Дълбок ретур от бекхенд по обратния диагонал и грешка на опонента - 40:40. Сервис в тялото отново измъква от трудната ситуация Фучович. Геймът е за снажния унгарецът след мощен сервис и излизане на мрежата - 3:3.

След първоначалното предимството, което Фучович си създаде, Гришо контрира със слайс, след което взе преимущество и принуди съперника да сгреши форхенда си. Въпреки лошата къса топка на българина, той усети посоката, където опонентът му ще изпрати следващата топка и го контрира с минаващ удар. Начален удар по диагонала, брилянтен форхенд в същата посока и 40:0. Непредизвикната грешка от бекхенд на бившия №3 за 40:15. Нова такава, но с изтегляне назад прави резултата 40:30. Супер сервис по правата, ново излизане на мрежата и разминаване по правата от бекхенд носят още един гейм на сметката на победителя от Sofia Open 2017 - 4:3.

Блестящ ретур изхвърли назад Фучович, който не съумя да прекара топката над мрежата. С ас по правата поправя нещата - 15:15. Пресилен форхенд по диагонала от нашия тенисист дава аванс на съперника - 30:15. Отличен начален удар по диагонала от полето за предимство - 40:15. Лошо изпълнение на контра къса топка от Гришо изравнява геймовете - 4:4.

Въпреки блестящото воле край мрежата на българина, унгарецът намери начин да направи прехвърлящ удар - 0:15. Димитров обаче отвръща с ювелирен бекхенд уинър по правата - 15:15. Невърнат сервис по диагонала за 30:15. Още един такъв, но от адвантидж полето - 40:15. Притиснат до стената българинът прати защитния си лоб в аут - 40:30. Сбъркан бекхенд по правата от първата ни ракета изравнява точките. Нова непредизвикана грешка, но този път от форхенд след поредица разменени удари и точка за пробив. Мощен форхенд по правата, излизане на мрежата, но минаващ удар в аут - равенство. Сечен бекхенд остави топката прекалено ниско за бекхенда на унгареца, който я праща в мрежата - предимство Димитров. Нова удобна за удар топка от форхенд отлита далеч в аут след контакт с ракетата на Григор - 40:40. Бекхенд по правата на линията създаде предимство за Фучович, което бе материализирано в следващия удар и му носи точка за пробив. Блестящ сервис по правата обаче възстановява паритета в точките. Още един сгрешен сечен бекхенд на съперника в този гейм и предимство за Григор. Нова непредизвикана грешка от форхенд от хасковлията за 40:40. Форхендът по правата този път намира очертанията и дава резултат - предимство за Григор. Геймът най-сетне приключва, след като сервисът влезе и вторият удар бе достатъчно дълбок, за да не позволи на унгареца да върне топката - 5:4.

Ретур с малко, но в аут от форхенд - 15:0. Минаващ сечен бекхенд по правата от Гришо не намира параметрите на корта - 30:0. Невърнат сервис по диагонала за 40:0. Още един отличен начален удар без отговор и 5:5.

Силен сервис и 15:0. Втората точка обаче е за Фучович, след като Григор изпраща бекхенда си в аут по правата. Форхенд по обратния диагонал и предизвикана грешка от унгареца - 30:15. Форхенд по диагонала, последван от такъв по обратния покачва на 40:15 резултата. Изумителна къса топка по диагонала донася успеха на първата ни ракета и в този гейм - 6:5.

Форхенд с доста топспин затрудни максимално Григор и той сгреши удара си - 15:0. Ретур на второ подаване в мрежата от бекхенд - 30:0. Бекхенд по правата в аут от хасковлията след продължително разиграване - 40:0. Нов сгрешен ретур и 6:6, тайбрек.

Отличен старт за Димитров след ас по диагонала от полето за равенство - 1:0. Дълбок слайс от бекхенд на Григор изтласка опонента назад, който изпраща форхенда си в аут по дължина - 2:0. Светкавичен ретур в краката на 66-ия в света и 3:0. Въпреки удобната топка, която Гришо предостави, Фучович изпълни скован форхенд, който отиде в аут - 4:0. Този път унгарецът реагира с бърз ретур и сервиращият сгреши - 4:1. Форхенд по правата и излизане на мрежата с контра пие смаш в същата посока - 4:2. Слаб бекхенд по диагонала от Димитров намале разликата само на една точка 4:3. Чудесна бърза акция на мрежата след отличен форхенд и 5:3. Гръмотевичен сервис по правата от полето за равенство - 6:3. Унгарецът отвръща с директна точка за 6:4. Блок ретур, излизане на мрежата и печелившо воле на Фучович - 6:5. Все пак сетболът е реализиран, след като Димитров изпълни дълбок начален удар, който му даде възможност да излезе на мрежата и след 2 волета да приключи сета.

Начало на втори сет. Фучович изпълни добър сервис, излезе на мрежата, но бе разминат от форхенд - 0:15. Втората точка обаче е за него след мощна акция на мрежата - 15:15. Сервиращият изпраща топката в аут при третото разиграване - 15:30. Невърнат начаилен удар и 30:30. Слаб ретур от бекхенд в мрежата - 40:30. Още един такъв, но в аут по правата - 1:0.

Лош форхенд от Димитров след хубавия сервис - 0:15. Превъзходен такъв обаче в следващата точка от обратния диагонал и 15:15. Второто подаване бе притиснато максимално от Фучович и Гришо изпраща бекхенда си с малко, но в аут по дължина - 15:30. Двойна грешка и две поредни точки за пробив. Контра пие форхенд по диагонала, пласиран на страничната линия - 30:40. Рутинен форхенд по правата на унгареца среща мрежата и втората точка за пробив е спасена - 40:40. Неконтролируем бекхенд по правата излита далеч в аут по дължина - предимство Димитров. Няколко поредни слайса от бекхенд изнервиха Фучович, който изпрати форхенда си в аут по ширина - 1:1.

Плитък удар на Григор прикани съперника да излезе на мрежата, но хасковлията го размина от бекхенд по диагонала - 0:15. Прибързан форхенд по правата от сервиращия при втория му удар след сервиса отива в аут по ширина - 0:30. Поправителният е взет с отличен след начален удар в тялото за 15:30. Мощен форхенд по диагонала изхвърли встрани българина, който не успя да контролира последния си удар и го изпрати в аут - 30:30. Още една подобна грешка от същата позиция и 40:30. Къс ретур, излизане на мрежата и печелишно воле за 2:1.

Прекалено дълбоко изпратен фохенд от унгареца не намира очертанията и 15:0. Добър сервис и мощен втори удар не оставиха шанс за отговор на опонента. Сервис по диагонала и форхенд по обратния правят резултата 40:0. Дълбок начален удар по диагонала от полето за предимство и гейм - 2:2.

Геймът стартира с непредизвикана грешка от бекхенд на Фучович в мрежата - 0:15. Къс ретур му позволи обаче да излезе край мрежата и да завърши бързо за 15:15. Нечист контакт с топката от форхенд на Григор праща топката в аут - 30:15. Слайс по правата от бекхенд в аут на Гришо и 40:15. Двойна грешка връща интригата в частта - 40:30. Дълбок удар край основната линия затрудни Фучович, който греши форхенда си - 40:40. Пресилен форхенд от удобна позиция на сервиращия праща топката в мрежата - точка за пробив. Комбинация слайс от бекхенд - форхенд по правата поставиха до стената съперника, който не намери изход от ситуацията сгреши - форхенд в аут по дължина и пробив - 3:2.

Сбъркан форхенд в мрежата на хасковлията след сервис - 0:15. Блестяща комбинация от форхенди в примес с къса топка дават аванс от 0:30 за Фучович. Сервис по диагонала и форхенд по обратния такъв за 15:30. Мощните удари на унгареца не стреснаха нашия тенисист, който рамина с бекхенд по правата, излезлия на мрежата съперник - 30:30. Този път предимството бе изцяло на страната на 66-ия в ранглистата, който завърши по правата от форхенд - 30:40. Точката за пробив е спасена след слайс бекхенд и топка в аут по дължина - 40:40. Топка по правата затрудни максимално Димитров, който не успя да контрира в същата посока и нова точка за връщане на брейка. Фантастична комбинация къса топка - воле измъкват Григор от трудната позиция - 40:40. Фучович прибърза с изпълнението на удара си, който се спира в мрежата. Необуздан форхенд ретур по правата и победителят от Финалите на АТП в Лондон от 2017 година затвърждава в крайна сметка пробива - 4:2.

Бърза точка за Фучович след отличен сервис - 15:0. Втората обаче е за посрещащия, който бе привикан на мрежата и с две атрактивни отигравания, второто от които смаш завърши - 15:15. Форхенд в аут по дължина на унгареца след кратка размяна на удари - 15:30. Форхенд в аут край мрежата на Димитров, след къса на съперника - 30:30. Продължителна размяна на удари завършва с топка на сантиметри в аут на Гришо - 40:30. Намеса на мрежата реши последната точка в гейма в полза на сервиращия - 4:3.

Поредица от форхенди по протежението на корта донесоха първата точка в гейма за Григор - 15:0. Пресилен фохенд по обратния диагонал след началния удар обаче правят резултата 15:15. Неуспешен слайс бекхенд на унгареца дават аванс на Димитров - 30:15. Сгрешен слайс и от Гришо, но в аут по дължина за 30:30. Неразчетено излизане на мрежата от Фучович довежда до минаващ удар на Григор по правата от бекхенд - 40:30. Отбранителен слайс от бекхенд по диагонала на Гришо излиза в аут - 40:40. Двойна грешка и точка за връщане на пробива. Той бива върнат без бой с нова двойна грешка - 4:4.

Пресилен форхенд от сервиращия по дължина - 0:15. Отличен сервис по диагонала за 15:15. Сгрешен слайс бекхенд в мрежата от унгареца и 15:30. Неуспешен опит за блок ретур - 30:30. Скъсена топка от ретур на Григор и грешка в мрежата на Фучович - 30:40. Грешка от слайс на Димитров и равенство. Страхотна акция по правата от форхенд и нова точка за пробив. Принудително излизане на мрежата от Григор, но слайсът му среща мрежата - 40:40. При следващото разиграване ударът на унгареца облиза филето на мрежата и топката излезе в аут - точка за пробив. След изключително дълго разиграване и надлъгване, най-добрият български тенисист изпълни виртуозна къса топка, която матира финалиста от Sofia Open, с което отново си връща предимството от пробив, което извоюва по-рано през сета - 5:4.

Пресилен бекхенд по диагонала от посрещащия след кратка размяна на удари - 15:0. Григор връща услугата с лош форхенд по правата - 15:15. При третото разиграване обаче няма прошка и моментално след началния удар завърши по правата от форхенд - 30:15. Дълбок удар около основната линия на унгареца и топка в мрежата на Гришо - 30:30. Сетбол за Димитров след аут по правата на Фучович. Рисково второ подаване и двойна грешка - 40:40. Къса топка на българина, която обаче бе стигната бързо от унгареца, който не остави шанс за реакция на Гришо - точка за връщане на пробива. Тя е спасена веднага след ретур в аут. Пропуск от форхенд по обратния диагонал - още един шанс за връщане на пробива. Точката обаче е спасена с вещина чрез мощен форхенд по диагонала след сервиса - 40:40. Блестящ уинър по правата от Димитров, благодарение на работата с крака и сетбол. След няколко поредни бекхенда на линията, хасковлията бърка поредния в аут - 40:40. Нова комбинация сервис по диагонала и форхенд по обратния дава още един шанс за затваряне на сета. И тя обаче е спасена след сгрешено воле на мрежата, след като Фучович вече бе изтласкан в трибуните. Ретур в мрежата от форхенд и четвърти сетбол. Ново дълготрайно разиграване с размяна на различни удари приключва със слайс в мрежата на сервиращия. Огромен късмет за унгареца идва, след като ударът му среща филето на мрежата, след което топката тупна в полето на Григор - точка за връщане на пробива. В крайна сметка логичното се случва и пробивът отново е върнат, след като Фучович се окупити и дълбоко върната топка от него притисна Гришо, който прати удара си в аут - 5:5.

Форхенд уинър на хасковлията и 0:15. Ултракъс диагонал след контракъса на нашия представител остави без дъх унгареца - 0:30. Отличен сервис, излизане на мрежата и завършващ удар за 15:30. Настоятелен форхенд на бекхенда на Григор изравнява точките в гейма - 30:30. След като Фучович бе поканен на мрежата, Григор изпълни минаващ удар по правата от бекхенд и точка за пробив - 30:40. Тя е спасена след Стабилен сервис по правата - 40:40. Прибързан форхенд по диагонала от унгареца дават нова възможност за брейк. Безупречно стоп воле на мрежата сюрпризира нашия представител. Драмата обаче продължава след рънинг форхенд по диагонала на Гришо и топка в аут на унгареца по правата - точка за пробив. Прекрасна защита на българина, свалена топката в краката на съперника край мрежата и минаващ удар по правата - 6:5!

Неточност при втория удар след сервиса и аут на Димитров - 0:15. Блестящ форхенд по обратния диагонал, последвала къса топка и точка за Гришо - 15:15. Шеста двойна грешка за 15:30. Рутинен форхенд по правата от българина отива в мрежата - 15:40. Брутален форхенд по диагонала, излизане на мрежата и печеливш смаш за 1/2-финалиста от миналата година - 30:40. Мрежата отново решава да помогне на Фучович и спира топката на сервиращия - пробив и втори тайбрек.

Позитивно начало за унгареца след дълбок форхенд по диагонала и смаш на мрежата - 1:0. Сервис на линията по диагонала - 1:1. Ретур на основната линия и удар в мрежата от ракетата на Димитров - 2:1. Страхотен втори сервис по диагонала, ретур в аут и 3:1. Неконтролируем бекхенд по правата от хасковлията покачва резултата на 4:1. Отличен начален удар по правата за 4:2. Нов минипробив след лошо воле на мрежата - 5:2. Фучович обаче бърка на пръв поглед лесен форхенд, който се спира в мрежата - 5:3. Непредизвикана грешка от форхенд по правата на българина и три сетбола. Първият е спасен с ас по правата - 6:4. Бекхендът по правата на Григор намира мрежата и сетът приключва 7:6(4).

Старт на третия сет. Димитров започва с блестящо воле на гола мрежа за 15:0. Мощен сервис по правата го принуди да излезе на мрежата и да завърши с бекхенд - 30:0. Мигновен ретур и предизвикана грешка от първата ни ракета - 30:15. Отличено изтегляне за игра чрез форхенд по правата дава аванс от 40:15. Още един неспасяем удар по обратния диагонал и българинът открива сметката си - 1:0.

Неспасяем сервис по диагонала от дюс полето - 15:0 Фучович. Добре конструирана акция към мрежата, завършила с печелившо воле от унгареца - 30:0. Сгрешен форхенд по правата от нашенеца и 40:0. Невърнат начален удар по правата - 1:1. Мощен сервис и отличен последващ форхенд за 15:0. Непредизвикана грешка от бекхенд - 15:15. Неконтролируем слайс по правата от унгареца излита в аут - 30:15. Още една грешка от неговата ракета покачва на 40:15. След първоначално създалото се предимство чрез бекхенда по правата, Гришо излезе на мрежата, но пресили форхенда си в аут - 40:30. Дълбоко пласиран удар на Фучович притисна Григор и го накара да сбърка - 40:40. Следващото разиграване обаче свършва бързо след брилянтен сервис. Ас по правата и 2:1.

Продължителна размяна на удари приключва с удар на Григор в мрежата - 15:0. Вторият удар на Фучович го подведе, че ще спечели точката, тръгна напред и Григор го размина - 15:15. Светкавичен ретур по правата отне от времето за реакция на противника, който изпрати удара си в аут по дължина - 15:30. Грешката бива поправена след скъсена топка на Димитров и форхенд уинър по обратния диагонал - 30:30. Невърнат начален удар - 40:30. Брутален форхенд по правата на сервиращия и предизвикана грешка от ракетата на хасковлията - 2:2.

Българинът започва с непланирано излизане на мрежата, което обаче му донесе успех след минаващ удар по диагонала. Прибъран форхенд от дъното на корта на Фучович - 30:0. Блестяща къса топка след поредица от слайсове покачва на 40:0. Чист форхенд по правата отново дава леко предимство на българина - 3:2.

Дълбок ретур и грешка на Мартон - 0:15. При следващото разиграване Григор пусна ръката по правата от бекхенд и матира съперника - 0:30. Неуспешна къса топка от сервиращия, деми воле от Гришо и три поредни точки за пробив - 0:40. Смела игра от унгареца, който не спираше да натиска топката през цялото време на разиграването, което породи грешка от ракетата на Гришо - 15:40. Ретур в аут на втори сервис - 30:40. Третият път обаче е на късмет. Слайс ретур и грешка от ракетата на Фучович - 4:2.

Маджарът пресили бекхенда си по дължина, който излита в аут - 15:0. Топка на основната линия, залепена от Григор изненада съперника. Още две бързи точки след отлични комбинации подсигуряват пробива на българина - 5:2.

Двойна грешка - 0:15. Брутален ретур, с който първоначално Фучович се справи, но не и с последващия рънинг форхенд - 0:30. Бърза грешка от ракетата на Гришо - 15:30. Мощна комбинация сервис - форхенд по диагонала и 30:30. Аут на Григор след продължителна размяна на удари - 40:30. Рутинен форхенд в аут след втория удар на унгареца - 40:40. Светкавичен ретур в краката на опонента, който не можа да реагира - топка в мрежата и сетбол. Той обаче е спасен не и без помощта на Димитров, който праща форхенда си в аут по дължина. Сервис в тялото и предимство Фучович. Ас по диагонала от адвантидж полето за 5:3.

Монотонен слайс от бекхенд на Фучович излита в аут - 15:0. Нов късмет за посрещащия след контакт между топката и мрежата, която я постави за завършване от Димитров, но той сбърка - 15:15. Ретур в аут по ширина за 30:15. Топка на линията от унгареца, рамка за Григор и 30:30. Ускорен удар по правата от посрещащия и точка за връщане на пробива. Мощен начален удар, кратко разиграване, в което Мартон не можа да прекара топката над мрежата - 40:40. Пресилен форхенд по правата от Димитров излиза в аут - точка за връщане на пробива. Тя също е спасена след пресилен форхенд по правата. Нова непредизвикана грешка от унгарската ракета и сетбол. Най-накрая той е реализиран след мощни форхенди от единия край на полето до другия, след което точката, геймът и сет №3 приключват.

Атрактивно начало на четвъртата част. Къса топка на Григор, последвана от прехвърлящ удар и 0:15. Стабилен форхенд по диагонала от Фучович затрудни максимално Гришо - 15:15. Невероятно воле на унгареца не остави шанс на българина. Грешка по диагонала от сервиращия дава втора точка за нашенеца в гейма. Излизане на мрежата, но сгрешено воле и 40:40. Пресилен форхенд по диагонала на финалиста от Sofia Open 2019 - точка за пробив. Ново излизане на мрежата и нов провал от унгарска страна след минаващ удар по правата от форхенд на хасковлията - пробив за 1:0.

Средно кратко разиграване, в което Гришо диктуваше темпото и това му донесе успех - удар в мрежата и 15:0. Фамозен ретур по диагонала на второ подаване - 15:15. Дълбок ретур, но следващият удар на посрещащия не намери корта - 30:15. Още един ретур уинър от Фучович този път по правата - 30:30. Комбинация сервис по диагонала - форхенд по обратния диагонал и 40:30. Ново кратко разиграване от основната линия и бекхенд в мрежата на Фучович - 2:0.

Дълбока топка след втория удар на унгареца и аут на българина - 15:0. Ретур в мрежата - 30:0. Светкавичен ретур в краката не остави време за реакция от сервиращия - 30:15. Виртуозна атака по двете странични линии от българска страна и 30:30. Фучович отново реши да излезе на мрежата и Григор потърси минаващ по правата, но топката излезе сантиметър в аут - 40:30. Средно дълго разиграване, ускорена топка от Мартон и предизвикана грешка на хасковлията в мрежата - 2:1.

Този път подсеченият бекхенд на Гришо не даде търсения ефект и позволи на унгареца да завърши по правата. Отговорът е мигновен - ас по правата за 15:15. Комбинация 1-2 (сервис по диагонала - форхенд по обратния диагонал) за 30:15. Печеливш удар директно от ретур по диагонала - 30:30. Двамата отново се озоваха на мрежата, но и този път минаващия удар по правата от бекхенд на Григор е в аут - 30:40. Точката за пробив е спасена след стабилна и постепена атака - 40:40. Фучович отново бе повикан на мрежата, но ударът му отива в аут - предимство Димитров. Прекрасен сервис в тялото и 3:1.

Брилянтно стоп воле на мрежата от унгареца за 15:0. Ново излизане напред и смаш за 30:0 след неуспешен опит за лоб от българина. Мощен форхенд по правата и 40:0. Кратко разиграване след сервис в тялото на Гришо и бекхенд в аут - 3:2.

Неприятно начало на шестия гейм след форхенд в аут на българския представител. Излизане към мрежата на Фучович и минаващ удар в аут - 0:30. Двойна грешка за 0:40. Фамозна къса топка не остави шанс за посрещащия - 15:40. Продължително разиграване, в което Григор стоеше стабилно, удряше чисто и търпеливо, което доведе до непредизвикана грешка на опонента - 30:40. Пробивът все пак е върнат, след като Мартон постепено придоби предимство в разиграването, излезе на мрежата и завърши със смаш - 3:3.

Отличен ретур, след който не остана никаква височина в топката и унгареца сгреши - 0:15. Систематична и продължителна атака на Григор по двата края на игрището матират Фучович - 0:30. Третата точка обаче е за сервиращия, който взе рано топката след ретура и завърши по диагонала от бекхенд - 15:30. Още едно дълго разиграване, което приключва в полза на Димитров след непредизвикана грешка от форхенд по правата на съперника - 15:40. Две поредни дълбоко пласирани топки от унгареца, излизане на мрежата, но този път хасковлията съумя да калибрира мерника си, размина опонента и намери очертанията на корта - 4:3.

Слайс бекхенд при втория удар и без отговор от унгареца - 15:0. Отлично изпълнен начален удар позволи на първата ни ракета да навлезе в корта, изпълни сигурен форхенд и това предизвика грешка на Фучович - 30:0. Скъсен слайс, последван от неуспешен опит за минаващ удар по диагонала от Гришо - 30:15. Прибързан форхенд по обратния диагонал при втория удар - 30:30. Двойна грешка и трета поредна точка за посрещащия - 30:40. Все пак Григор се спаси, благодарение на изключително смелата си игра от форхенд, пращайки топката на линията от контра пие - равенство. Дълбок ретур изтласка сервиращия назад и го принуди да сгреши - точка за пробив. Бърз ретур от Фучович и сбъркан форхенд в мрежата на българина - 4:4.

Сервис в тялото на хасковлията - 15:0. Още един такъв и резултатът бързо става 30:0. Рутинен форхенд по правата на Гришо излита в аут след кратка размяна на удари - 40:0. Ас по правата и 4:5.

Дълбок ретур и предизвикана грешка от ракетата на Григор - 0:15. Отличен сервис по правата за 15:15. Още един ретур на линията не оставя време за реакция от българина - 15:30. Вторият удар след сервиса отлита далеч в аут по обратняи диагонал - 15:40. Първият сетбол е спасен след комбинация сервис диагонал - форхенд по обратния такъв - 30:40. Ръката на Гришо обаче трепна в най-неподходящия момент и след добрия начален удар, форхендът му по правата отива в аут по ширина - аут и сет за Фучович.

Комбинация 1-2 от Мартон за начало на последния сет - 15:0. Предизвикана грешка от ракетата на Григор след рънинг форхенд по диагонала в аут - 30:0. В следващото разиграване обаче нашенецът добре притисна до стената унгареца, който сбърка удара си и го изпрати в аут - 30:15. Ретур в аут от адвантидж полето - 40:15. Блестящ ретур по диагонала от бекхенд хвана неподготвен съперника - 40:30. Директна точка по правата за първи гейм в петия сет.

Сервис по диагонала и форхенд по обратния диагонал за 15:0. В следващото разиграване обаче Григор бърка от силната си страна - 15:15. Невърнат начален удар за 30:15. Ретур, пласиран на линията и предизвикана грешка от Гришо - 30:30. Уинър по обрания диагонал от форхенд за 40:30. Ас от полето за предимство и 1:1.

Директна точка след сервис по правата на Мартон - 15:0. Още една такава и 30:0. Нов отлично изпълнен начален удар за 40:0. Бекхенд слайс в мрежата от Гришо и 2:1.

Мълниеносен форхенд по правата на Григор препарираха съперника след бързо разиграване - 15:0. Мълниеносен ретур по диагонала и без време за реакция - 15:15. 15:30 след слайс бекхенд в аут по правата. Форхенд по диагонала за пореден път на линията и стоп воле на мрежата от Фучович - 15:40. Първата е спасена след блестящ първи сервис по диагонала от полето за равенство - 30:40. Още един такъв и равенство. Нескопосан опит за слайс от форхенд на посрещащия намира мрежата - предимство Димитров. Неуспешен опит за бекхенд по правата на българина след нова поредица дълбоки топки от унгареца. Лошо изпълнена къса топка от Гришо и точка за пробив. И този път обаче нашенецът е непреклонен и благодарение на форхенда си по обратния диагонал се измъква от трудната ситуация. Четвърти шанс за пробив обаче идва на хоризонта след нова неточност по диагонала от форхенд. Брейкът става факт след прибързан бекхенд по правата, който отива далеч в аут - 3:1.

15:0 след бърза грешка от ракетата на Димитров. Съперникът обаче също бърка втория си удар след сервиса - 15:15. Красиво изпълнение с минаващ удар по диагонала на мрежата и 15:30. Неуспешен опит за къса топка от Гришо - 30:30. Невърнат сервис в тялото за 40:30. Унгарецът опита твърде амбициозен форхенд по обратния диагонал и грешка - 40:40. Два поредни подсечени бекхенда от българска страна не бяха достатъчни и с воле на мрежата Фучович завърши точката - предимство. Форхенд по обратния диагонал в ъгъла, последван от такъв по правата и сервиращият не съумя да реагира - равенство. Свръхчовешко разиграване, в което имаше къса топка, прехвърлящ удар, удар между краката, приключва след мощен форхенд на маджара - предимство. Нова сигурна акция на мрежата, неуспешен опит за прехвърлящ удар на българина и гейм - 4:1.

Пресилен бекхенд по диагонала от нашенеца в аут - 0:15. Двойна грешка №9 и 0:30. Кошмарна грешка след форхенд в аут по дължина при излизането на мрежата - 0:40. Слайс бекхенд по правата в аут на Мартон - 15:40. Мощен сервис и сигурен форхенд по диагонала на Димитров - 30:40. Третата точка също бива спасена геройски след поредица от смели удари по цялата ширина корта. Лош контакт с топката, след като закъсня за нейното взимане и аут от форхенд на бившият №3. Ново равенство настъпва след безметежна комбинация сервис - форхенд диагонал. Фучович изхвърли Гришо от корта и оправи неспасяем форхенд по правата. И тази точка за брейк е спасена след убедителен сервис - 40:40. Неуспешен опит за минаващ удар по диагонала от форхенд след излизане на мрежата на угнареца - точка за пробив. Отлично изпълнен форхенд по диагонала в близост до ъгъла матира посрещащия. Скъсена топка от съперника позволи на българина да излезе на мрежата и да направи печеливш смаш - предимство Димитров. Прибързан бекхенд по правата обаче отново води нещата до 40:40. Непредизвикана грешка от форхенд по диагонала дава седми шанс за пробив. Той бива реализиран след още една неточност от силната страна на Григор - 5:1.

Невърнат сервис и 15:0. Въпреки прекрасните си защитни действия, Димитров не успя да се справи с новата канонада от дълбоки удари на Фучович - 30:0. Къса топка с прекалено висока траектория привика унгареца на мрежата, който завърши комфортно по диагонала - 40:0. Ретур уинър по правата от форхенд за 40:15. Мачът приключва след начален удар по правата и ретур в аут.