Един от най-близките приятели на Анди Мъри в ATP тура – Григор Димитров окуражи шотландеца след емоционалната пресконференция, чрез която един от бележитите британски играчи обяви, че планира да се оттегли през 2019-а година.

31-годишният тенисист изтъкна като основен мотив непрестанната болка в дясната тазобедрена става, с която е принуден да живее през последните 20 месеца въпреки извършените операции. Той заяви, че перфектният сценарий включва отказване след една последна поява на „Уимбълдън”, макар и изгледите да издържи дотогава не са никак добри.

„Тенисът винаги ще стигне своя край за нас , но приятелствата остават за цял живот”, написа Григор на профила си в „Туитър”. „Това, което ти направи за спорта, ще живее вечно. Надявам се за един силен и здрав завършек за теб, приятелю!”

Естествено, пожеланието на хасковлията бе едно от многото трогателни и окуражителни послания, които Мъри получи.

„Моите мисли са с теб, Анди Мъри, и наистина се надявам да продължим да те виждаме как се бориш на корта, за да можеш да се откажеш така, както си го решил. Оздравявай бързо… тенисът е по-красив с теб”, заяви южноафриканецът Кевин Андерсън.

„Моето сърце се къса, докато слушах пресконференцията на Анди Мъри… Надявам се да достигне до „Уимбълдън”, където ще получи изпращането, което заслужава. Страхотен човек!”, добави велика шампионка при дамите като Ким Клайстерс.

„Анди, тъкмо приключих да гледам твоята пресконференция. Моля те, не спирай да опитваш. Продължавай да се бориш. Мога да си представя твоите болка и тъга. Надявам се да преодолееш това. Заслужаваш да се оттеглиш по собствени условия, каквото и да се случва. Всички те обичаме, Анди Мъри, и искаме да те виждаме здрав и щастлив”, заяви аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, който на свой ред преживя една камара беди с контузии, попречили му да има дори по-силна кариера.

„Анди Мъри, ти си шампион на и извън корта. Толкова съжалявам, че не можеш да се оттеглиш така, както си го планувал, но не забравяй да гледаш към бъдещето. Твоят най-голям ефект върху света може би предстои. Твоята позиция в подкрепа на равенството ще вдъхнови бъдещите генерации. Много любов за теб и твоето семейство”, добави тенис иконата Били Джийн Кинг.