Българската звезда в тениса Григор Димитров продължава усилено да се подготвя за предстоящия турнир от Големия шлем US Open. В изминалите дни той проведе занимания с Доминик Тийм и Серина Уилямс. Независимо дали от другата страна на мрежата има популярен тенисист или не, хасковлията прави всичко възможно да завърши сезона във форма, въпреки неубедителното представяне до момента.

Усилията, които състезателите хвърлят, са наистина огромни. Дори само фланелките плувнали във вода са едно от доказателствата.

Един от тенис фотографите Матю Райтър публикува снимки от тренировките на Григор Димитров в Ню Йорк от изминалите дни, на които се вижда именно това.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grigor 👀🔥

Публикация, споделена от Matthew Reiter (@matthew_reiter_tennis) на

Григор Димитров обаче далеч не е единственият, чийто екип е изцяло мокър по време на подготовката за US Open.

Жребият за надпреварата отреди Григор Димитров да започне с Андреас Сепи в първия кръг. 35-годишният италианец заема 77-мо място в световната ранглиста и е на една позиция пред Гришо. Според предварителната програма българинът ще започне понеделник, 26 август. Срещата е вечерта, пада се трети мач на корт номер 11. Двубоите започват в 18.00 часа. Предполага се, че мачът ще стартира след 22.00 часа наше време на 26 август.

Междувременно Новак Джокович отново беше във вихъра си, докато забавляваше най-младите тенисисти по време на Деня на децата на US Open. Сърбинът направи истинско шоу за малчуганите, както и за всички по трибуните.