Звездата на българския тенис Григор Димитров загря със Серина Уилямс за предстоящия последен за годината турнир от Големия шлем. Хасковлията проведе занимание на централния корт "Артър Аш" с американката и нейния треньор Патрик Муратоглу. Преди години и българинът беше част от школата на Муратоглу.

"Ето това се нарича тренировка на високо ниво. Много разигравания, много подсечени бекхенди и много забавление," написа специалистът за заниманието.

Жребият отреди Григор Димитров да започне с италианеца Андреас Сепи в първия кръг. 35-годишният италианец заема 77-мо място в световната ранглиста и е на една позиция пред Гришо. Според предварителната програма българинът ще започне понеделник, 26 август. Срещата е вечерта, пада се трети мач на корт номер 11. Двубоите започват в 18.00 часа. Предполага се, че двубоят ще стартира след 22.00 часа наше време на 26 август.

При успех Григор Димитров ще срещне победителя от Борна Чорич и Евгени Донской.

Първата ни ракета на България ще запише деветото си участие в основната схема на Откритото първенство на САЩ, като досега има осем победи и осем загуби.

Серина Уилямс от своя страна ще се изправи в ключов сблъсък на старта на US Open. Американската среща Мария Шарапова в може би най-интересният сблъсък при дамите от първия кръг.

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров, който обича да готви, се впусна в тази дейност и в Ню Йорк. Той посети кухнята на шеф Моримото, който готви за тенисистите на US Open.