Петият ден на Уимбълдън е изпълнен с вълнуващи мачове от третия кръг на сингъл при мъжете. Някои от най-големите звезди на тениса ще се борят за място на осминафиналите, а публиката е в очакване на епични сблъсъци.

Ето и кои мачове да следите с интерес през днешния ден: 

Григор Димитров (България) - Гаел Монфис (Франция): Безспорно, най-очакваният мач за българските фенове. Григор Димитров ще се изправи срещу ветерана Гаел Монфис в битка за място на осминафиналите. Двамата са се срещали 5 пъти досега, като Димитров има само една победа. Монфис е познат със своята непредсказуема игра и атрактивни удари, но Григор е в отлична форма и е решен да стигне до по-късен етап на турнира.

Карлос Алкарас (Испания) - Франсис Тиафо (САЩ): Испанецът е фаворит в този мач, но Франсис Тиафо е известен със своята упоритост и може да създаде проблеми на младия испанец. Алкарас ще разчита на силната си игра от основната линия, а Тиафо ще търси шансове за атаки.

Яник Синер (Италия) - Миомир Кецманович (Сърбия): Световният номер 1 е друг от фаворитите за спечелване на титлата, а Миомир Кецманович е в добра форма след два убедителни успеха. Синер ще разчита на своята прецизност и тактическа игра, докато Кецманович ще се бори за всяка точка.

 

Освен тези, има още много други интересни срещи, които си струва да се гледат. Ден 5 на Уимбълдън обещава да бъде изпълнен с емоции и драма, а феновете ще могат да се насладят на тенис от най-висока класа.