Българската тенис звезда Григор Димитров ще се изправи срещу френския ветеран Гаел Монфис в мач от третия кръг на „Уимбълдън“. Срещата на Корт 1 ще бъде втора по програма в днешния ден, където играта започва в 15:00 часа с двубой от женската схема между италианката Жасмин Паоилини и канадката Бианка Андрееску. Това означава, че Григор и Монфис ще излязат на корта след 16:30 часа.

Дъждовете над Лондон в сряда объркаха програмата за втори кръг и поради това Димитров няма да има ден почивка след тежкия мач срещу 19-годишния китаец Дзюнчън Шан вчера. Българският тенисист трябваше да наваксва два сета пасив, преди да стигне до крайния успех след близо 3 часа и половина игра.

БТА
5 снимки

Сега Григор ще премери сили с един от най-атлетичните тенисисти в Тура. Гаел Монфис достига третия кръг в турнирите от Големия шлем за първи път от 2021-а година насам, като стори това след чиста победа над друг ветеран - Стан Вавринка.

Французинът е спечелил четири от петте си мача срещу Григор до момента, но последната е от 2018-а година, а двамата нито веднъж не са се срещали на трева. В момента 37-годишният Монфис заема 33-то място в световната ранглиста. Победителят от този мач ще срещне петия поставен Даниил Медведев или германеца Ян-Ленард Щруф на осминафиналите.