На сутринта след големия триумф Роджър Федерер отново бе неотлъчен със своя трофей от Аустрелиън Оупън. Швейцарецът отново сподели емоциите си от успеха и призна, че е купонясвал стабилно през нощта.

Краля на тениса отново е на върха след велик финал!

"Трябваше да погледна някои репортажи отново, за да си спомня колко равностоен бе мачът и да премина отново през емоциите. Това, което ме прави щастлив е, когато видя, че моите приятели и семейство с ащастливи и всички, които ме подкрепят, са там", заяви Федерер.

"Когато видях как те празнуват, това го направи много емоционално. Когато чух, че хората в Швейцария се вълнуват и че генерално хората са щастливи за мен, че спечелих Голям шлем отново. Може би е приказка да се завърна обратно по този начин."

Федерер: Перфектното завръщане – с титла срещу Надал

Федерер загатна и за изминала дълга нощ на празненства: "Чувствам се окей. В момента съм много уморен, краката ме болят влудяващо и гъргът ми е много схванат, защото не можах да направя възстановяване...не направих никакво възстановяване, а и танцувах, така че се досещате. Все още съм под емоциите, но в един момент ще се трупясам", допълни Федерер.

Надал: Федерер заслужаваше титлата повече от мен