Легендарният тенисист Роджър Федерер се надява Рафа Надал да се възстанови навреме за Откритото първенство на Франция и добави, че би било "брутален" удар за тениса, ако 14-кратният шампион на "Ролан Гарос" отсъства тази година.

Надал лекува контузия на бедрото, която получи на Откритото първенство на Австралия през януари, и опасенията, че испанецът може да пропусне турнира от Големия шлем в Париж, се засилиха, след като той се оттегли от турнира в Рим тази седмица.

Надал пропусна турнира в Мадрид миналата седмица, както и в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло и Барселона преди това.

"Би било брутален удар за тениса, ако Рафа не играе на "Ролан Гарос", каза 20-кратният победител на турнири от Големия шлем пред "Скай Спортс" по време на Гран при на Маями във Формула 1.

"Все още се надявам да участва, видях, че се оттегли от Рим, така че му желая най-доброто. Очевидно Новак (Джокович) не е играл толкова много, така че се надявам, че той също ще бъде силен, а след това и всички млади момчета, които идват," добави Федерер, който се оттегли от тениса миналата година.

Надал не е пропускал Откритото първенство на Франция, откакто спечели първата от рекордните си 22 големи титли за мъже в Париж през 2005 година. Тазгодишното издание на "Ролан Гарос" започва на 28 май./БТА