Двадесеткратният шампион на турнири от Големия шлем Роджър Федерер продължава в третия кръг на Ю Ес Оупън след победа с 3:1 сета срещу босненеца Дамир Джумхур.

Швейцарецът започна по възможно най-лошият начин срещата, допускайки два пробива в първите си два сервис гейма, набързо изоставайки с 0:4 в първия сет. Той върна един от пробивите, но Джумхур в крайна сметка затвори комфортно частта с резултат 6:3.

Това събуди Федерер, който влезе в далеч по-добър ритъм. Във втория сет той поведе с ранен пробив, след което комфортно задържаше преднината си, преди да пробие за втори път в последния гейм на частта, за да изравни сетовете на 1:1.

Третият сет почти не се различаваше от втория. Пробив за швейцарецът за 2:0 гейма беше задържан с лекото до края на частта за безкомпромисното 6:3 и аванс за Федерер от 2:1 сета.

Последната част беше най-оспорвана като резултат, но далеч не се различаваше в нещо особено от предишните сетове в полза на бившия номер 1 в света. Пробив за 2:1 беше безпроблемно задържан до края на двубоя, с което беше оформен резултат 6:4 в последния сет и 3:1 сета за Маестрото в края на двубоя.

Така в следващата фаза швейцарецът очаква един измежду Дан Еванс или Люка Пуй.