Роджър Федерер призна, че неочакваното оттегляне от тениса на Анди Мъри го е шокирало и натъжило поради факта, че става дума за решение на "тялото му", а не на самия него.

"Това ме разтърси. Разбира се, виждах, че Анди страда от известно време със своя хълбок и физическо състояние от известно време", заяви Маестрото.

"Иска ти се всеки да се оттегли щастлив. Проблемът е, че решението не е негово, това е решение на тялото му и естествено това боли."

Федерер отдаде значимото на страхотната кариера на Мъри. "Той спечели Уимбълдън, спечели Олимпиадата, стана №1. Това малшанс ли е? Не знам. Винаги съм казвал, че може да имате велики кариери рамо до рамо. Може би от австралийска гледна точка, той имаше малшанс, защото игрс пет финала тук и не спечели нито един. Но може би ще бъде дори по-обичан, защото не успя да го направи."

"Той работи изключително здраво и когато стигна до №1 или когато спечели тези големи надпревари, той напълно го заслужаваше. Той вложи усилията и е изключително талантлив тенисист."

Според Федерер Мъри е направил "Шотландия горда". "Мисля, че той даде всичкоот себе си. Няма съмнение в това. Мисля, че трябва да бъде много горд, въпреки че бе много тъжен в пресконференцията."

Джокович със сърцераздирателно послание към Мъри