Швейцарският маестро в тениса Роджър Федерер разкри, че би искал да завърши кариерата си на Уимбълдън, където той спечели първата от 20-те си титли от Големия шлем. Действащият двукратен шампион на Аустрелиън Оупън сподели, че не иска "приказен край" на кариерата си, а да напусне корта в добро здраве.

"Има много места, които са специални за мен, за щастие", заяви Федерер за CNN. ,

"Късметлия съм. Но да, ако трябва да избера, Уимбълдън ще бъде идеалното място, където да завърша своята кариера. Не мисля да се откажа, ако постигна титла от Големия шлем някъде определено", добави швейцарецът.

Федерер, който е професионалист от 1998 насам, има спечелени 99 титли. Очаква се той да не спре с тениса до Олимпиадата в Токио през 2020, където ще се опита да прибава златен медал към триумфа си на двойки в Пекин през 2008.

"Мисля, че медиите очакват да приключа кариерата си с голяма титла, а аз отдавна не искам да завърша по този начин. Докато съм здрав и се наслаждавам на играта си, знам, че ще бъде емоционално. Това трябва да е един щастлив ден, който да се отпразнува подобаващо, а не всички да са тъжни, сякаш е погребение", коментира още Роджър Федерер.

Федерер започва защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън с двубой в първи кръг срещу узбекистанеца Денис Истомин, който през 2017.а година победи изненадващо във втори кръг тогавашния шампион и сегашен номер 1 в света сърбин Новак Джокович. /БГНЕС