Българската звезда в тениса Григор Димитров може и да постигна труден петсетов успех над 186-ия в света Макензи Макдоналд, но това не пречи на експертите в този спорт да намират предимно позитив в играта му. 

Гришо изкачи нов връх в родния тенис

Като например анализаторката на Sky Sports Анабел Крофт, според която въпреки всичко, първата ни ракета е сред фаворитите за трофея на първия турнир от Големия шлем, защото се е научил на много неща от легендата Роджър Федерер. Ето какво сподели тя в анализа си на представянето на Гришо. 

Гришо мина през петсетов ад, за да бие №186

"Определено мисля, че Димитров може да е претендент за отличието тази година. Начинът, по който играе тенис, е просто прекрасен. Отне му известно време, за да развие стила си, но сега демонстрира психическа устойчивост, която идва от здравата му подготовка."

Гришо: Играх под средното си ниво

"Въпреки че има и някои спадове, той е способен тенисист и го доказа през миналата година. Мисля, че е дори по-добър от нивото, което демонстрира в Лондон в последния турнир за миналата година."

Тегобите на Дани Валверду

"Той сервира много по-добре, бекхендът му е по-добър, играе на по-високо ниво, а преценката му в напечени моменти вече е клинично точна. Той самият призна, че мрази сравненията с Роджър Федерер и когато беше наричан "Бейби Федерер", но определено е научил много от идола си и си личи", заяви Анабел Крофт.