Българската звезда в тениса Григор Димитров разкри причините за трудната му победа над 186-ия в света Макензи Макдоналд. Той надделя в петсетова битка, която продължи три часа и половина, но в крайна сметка се измъкна сух. 

"Той направи невероятен мач, той беше закачил няколко скалпа на колана си, той нямаше какво да губи, играе на Род Лейвър срещу третия в света, Невероятна тактика използваше, агресивен стил." 

"Като изключим втория сет, всичко беше много трудно. В такива мачове е важно да спечелиш, за да запазиш хладнокръвието. Казах си, че съм тежък съперник за него, мисля си, че това е една от големите ми промени напоследък", заяви Гришо пред "Евроспорт" и разкри как се е преборил за успеха. 

"Абстрахирах се, когато се получаваха ударите му и се върнах. Играх под средното си ниво, но се опитах да запазя усещането си. Познато ми е състоянието му, когато излизаш и нямаш какво да губиш", заяви Гришо и добави, че си е извлякъл поуки от тежката битка. 

"Не броя колко точки съм спечелил, но аз се стремя да гледам само напред. Мисля върху играта си, искам да я развивам. Знам, че трябва да направя много за следващите двубои, за да ги спечеля. Трябва да помисля какво да сторя, за да печеля и да съм по-малко време на корта", завърши Димитров.