Новак Джокович остави много въпроси без отговор преди началото на US Open след като се оплака от дискомфорт по време на тренировка с Холгер Руне. Вчера, в 12:00 часа местно време, световният номер 2 трябваше да проведе тренировка с младия датчанин, но след първата част, сърбинът не се появи за втората част от сесията на „Артър Аш Стейдиъм“.

Първата половина на тренировката, проведена на външен корт, премина без проблеми и Джокович демонстрира завидно ниво на игра, според свидетелства на екипа на Руне. След това обаче, сърбинът съобщил на своя щаб, че е почувствал физически дискомфорт и няма намерение да продължи с тренировката.

Независимо от продължителното чакане от страна на Руне и неговия екип, Джокович не се явил за втората част, което разочаровало не само партньора му, но и феновете на централния корт. Този инцидент идва на фона на последните му проблеми с контузии – Джокович претърпя операция на менискуса след Ролан Гарос и игра с наколенка на Уимбълдън.

Щабът на Джокович уверява, че сърбинът се възстановява и че ще бъде готов за участието си на US Open, но последният инцидент само засилва притесненията относно неговото физическо състояние. Феновете и специалистите ще следят внимателно развитието на ситуацията в следващите дни.