Водачът в световната ранглиста в мъжкия тенис Новак Джокович постигна още един успех по пътя към постигането на голямата мечта - календарен Голям шлем. Сърбинът е само на 4 мача от това да запише името си със златни букви в историята.

Тази нощ той победи Кей Нишикори в третия кръг на US Open след 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:2 в своя полза, като така достигна до 1/8-финала на последния от четирите турнира от Големия шлем. Ноле загуби първия сет, но след това показа пределна мобилизация и обърна нещата в своя полза.

В началото на мача Джокович изглеждаше притеснен и не можеше да намери играта си. Сърбинът допусна ранен пробив и бе поставен в трудна позиция. Все пак Ноле успя да реагира и върна пробива за 4:4, а впоследствие сетът стигна до тайбрек. Там обаче Нишикори демонстрира по-добра игра и успя да се наложи със 7:4 точки и да спечели първия сет.

Това обаче като че ли подейства отрезвяващо на Джокович, който реагира бързо и във втория сет веднага взе инициативата с ранен пробив за 2:1. Впоследствие Нишикори имаше цели 7 възможности да върне пробива в следващите два сервис-гейма на своя съперник, но така и не успя да натисне спусъка в правилния момент и да се върне в играта, а накрая допусна и втори пробив, с който Джокович се върна в мача, печелейки сета с 6:3.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

В третия сет отново Джокера си осигури комфортна преднина с ранен пробив за 3:1. Нишикори показа кураж и успя да върне пробива за 4:3, но веднага след това допусна отново да бъде пробит и като че ли тук съпротивителните му сили свършиха и за Джокович не бе проблем да вземе и този сет с 6:3.

В четвъртия сет Ноле вече бе пълен господар на корта. Нишикори не се предаваше, но просто нямаше отговор на по-класната игра на своя съперник, който му позволи да запише само два гейма в началото и след това с четири поредни гейма на сметката си затвори сета и мача с 6:2 в своя полза.

По този начин Джокович вече е на 1/8-финала в турнира, където го очаква сблъсък с Дженсън Бруксби (САЩ).