Световният номер 1 в тениса Новак Джокович говори след спечелването на титлата на турнира „Мастърс“ 1000 в Рим.

„Титлата в Рим бе голямо облекчение за мен. След всичко, което стана в началото на годината и с наближаването на турнирите от Големия шлем, където трябва да съм на най-доброто си ниво, ако искам да спечеля. Рим винаги е бил място, където намирам ритъма си заради невероятната енергия, която излъчва публиката. Не можех да си мечтая за по-добра седмица. Изиграх перфектен първи сет във финала. Не загубих нито един сет по време на турнира“, каза сръбският тенисист.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Аз съм тенисист, който има нужда от повече време на червени кортове - 3-4 седмици, за да постигне желаното ниво. Така е било винаги. Това, което търсих в Рим, го намерих. Това беше перфектната подготовка за „Ролан Гарос“. Отивам в Париж с увереността, че имам добри шансове да спечеля. Един от фаворитите съм. Отивам с големи амбиции, но и жребият има голямо значение“, каза още той.

„Играх добре и в Мадрид. Алкарас заслужаваше да спечели, но аз бях доволен от нивото си. На тренировки удрям топката много чисто. На Откритото първенство на Сърбия работих много за физиката си. В Мадрид представянето ми не беше толкова добро в решителните моменти, в Рим обаче всичко се получи“, добави сърбинът.

„Мисля само за бъдещето и прелиствам страницата. Никога не ми се беше случвало това, което стана в Австралия. Но усещам, че това вече е зад мен. Чувствам се добре на корта, както и психически. Свеж съм, жив съм“, завърши Новак Джокович.