До началото на US Open остават по-малко от 2 седмици. И макар да стана ясно, че квалификационният турнир ще бъде без зрители, то за старта на надпреварата промени не се очакват, и US Open би трябвало да се играе пред пълни трибуни.

Последният турнир от „шлема“ започва на 30-и август, а след като миналата година престижното събитие се игра без зрители, сега тенисистите очакват с нетърпение отново да усетят страхотната атмосфера по кортовете в Ню Йорк. Вълнението си не скри и 41-годишната Винъс Уилямс, която е двукратна шампионка  от откритото първенство на Съединените Щати. По-голямата от сестрите Уилямс изрази огромното си нетърпение преди началото на турнира, и допълни, че вече не приема нищо за даденост.

„Дадох си малко почивка след Уимбълдън, но само седмица, след което отново се отдадох на пълни тренировки. Това, че съм на 41 не спира жаждата ми да тренирам и да опитвам да играя добър тенис.  Като американка е напълно нормално истински да се вълнувам за US Open и да го чакам с нетърпение. Тази година за наша радост трибуните ще бъдат пълни, а това е наистина прекрасно. Ще мога да играя пред своите сънародници и да усещам тяхната бурна подкрепа. Развълнувана съм и вече не приемам нищо за  даденост. Миналата година бе просто ужасно  турнирът да се проведе без фенове. По кортовете цареше гробна тишина и бе толкова тягостно. Сега обаче ще е различно, а аз ще дам всичко от себе си и ще се насладя на момеВинъснта“, сподели 7-кратната шампионка от Големия шлем.