Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че в никакъв случай  съперникът му на старта на Откритото първенство в Австралия не е бил за подценяване. Въпреки това първата ни ракета постигна лесна победа срещу австриеца Денис Новак, изхвърляйки го от турнира с 6:3, 6:2, 6:1 за малко повече от час и половина.  

Непоколебим! Григор отвя австриец на старта в Мелбърн

“Нямаше значение, че направих ранен пробив. Не знаех точно на какво е способен съперникът ми. Той постигна три победи, за да стигне до тук и трябваше да съм готов за битка. С напредването на мача осъзнах, че ако съм психически способен и сервисът ми работи, както искам, всичко ще се развие в моя полза”, коментира Григор.

Миналата година Димитров достигна до полуфиналите в надпреварата. Той се изправи срещу Рафаел Надал в епична битка за място на финала, но след почти 5 часа игра бе отстранен от испанеца с 6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4. В края на миналия сезон драматичният сблъсък между двамата бе избран за един от петте най-добри мача в турнирите от Големия шлем през 2017 година.

“Дори да искаш да грабнеш нещичко от миналата година е трудно, защото има много нови лица. Трябва да свикнеш с това и да позлваш опита си. Това е нова година, нов турнир”, каза още българинът.

Моментите, които щриховаха успеха на Гришо срещу Новак

“Времето не беше много добро през последните дни и не успях да тренирам , както искам. Имам ден почивка. Мачът с Новак не беше много натоварващ и след малко пак ще съм на корта, за да тренирам допълнително”, завърши първата ни ракета.

Във втория кръг от напдреварата Димитров ще се изправи отново срещу квалификант. Съперникът му ще бъде определен от мача между шведа Елиас Имер и американеца Макензи МакДоналд.