Анди Мъри може вече да е аут от "Мастърс"-а в Синсинати, но шотландецът определено е доволен от представянето си през тази седмица. Анди успя да победи Ришар Гаске, но във втория кръг отстъпи на силния поляк Хуберт Хуркач, и сега бившият номер 1 изцяло ще насочи вниманието си към US Open.

Сегашният 105-и в света извлече само позитивите от тази седмица и с нетърпение гледа към следващите предизвикателства.

„Мисля, че играх добър тенис и съм доволен от себе си. Показах, че още съм на ниво, а това за пореден път ми доказва, че има какво да дам на играта. Щом се боря и успявам да задържа едно високо ниво, значи е рано да говоря за отказване. Ще извлека много  положителни емоции от цялостното си представяне в Синсинати. Смятам, че и в двата си мача се представих чудесно и сега ще се подготвям за откритото първенство на САЩ. Целта ми във всеки двубой е победата и да играя добре“, коментира Мъри. 

Бившият шампион от „шлема“ обаче значително трябва да подобри ранкинга си, тъй като в настоящата ситуация е много възможно да му се наложи да играе квалификации за големите турнири, или да разчита на "уайлд кард" от организаторите.