В ранния съботен следобед Григор Димитров отново ще бъде на кортовете на "Ол Инглънд Клъб" за своя мач от третия кръг на любимия си Уимбълдън срещу Дуди Села.

Българинът започна участието си в Лондон по отличен начин и записа победи в три сета над коварни съперници като Диего Шварцман и Маркос Багдатис. Сега той получава отлична възможност да не срещне поставен до осминафиналите, а причината е, че Села победи Джон Иснър в петсетов сблъсък от втория кръг.

Гришо откровено: Правя това, което мога най-добре - да играя тенис

Успехът на високия едва 170 сантиметра израелец обаче не е никак случаен. Той се чувства много добре на трева и има много солидни удари от основната линия, с които може да затрудни всеки.

Григор: Бях концентриран и спокоен, правех всичко правилно

До този момент Григор има пълно предимство в мачовете помежду им - четири победи от четири двубоя. В единствения им мач на трева, на Куинс през 2013, Села спечели и единствения си сет до този момент срещу Димитров и дори сервираше за мача.

Интернет полудя по триков удар на Григор Димитров

Залогът е много голям. За четвърта поредна година Гришо е в трети кръг на Уимбълдън, но до този момент в кариерата си само веднъж е бил във втората седмица на турнира - през незабравимата 2013-а, когато игра полуфинал с Новак Джокович. А наградата за влизане в топ 16 на надпреварата най-вероятно би била сблъсък с най-добрия играч на трева в историята - Роджър Федерер. За целта и Маестрото трябва да свърши своята задача срещу Миша Зверев.

Печелившата точка на Гришо го просна по гръб

Двубоят на Григор открива програмата на корт №3 и е с начален час 13:30 българско време. Развитието на срещата и всичко след нея можете да следите с GONG.BG!

Най-голямото удоволствие на Уимбълдън за Гришо