Матео Беретини и Рафаел Надал са обсъдили надълго и нашироко в съблекалнята полуфиналния мач помежду им на откритото първенство по тенис на Австралия, разкри италианецът. Той отстъпи на ветерана от Испания, който пък в следващия мач може да счупи рекорда по титли от Големия шлем.

"Отношенията ми с Рафа са много добри още от момента, в който го срещнах. Исках да му пожелая късмет на финала, тъй като той играе много добре до момента", каза той.

"Говорих с него в съблекалнята. Той също ме поздрави за играта ми на турнира тази година. Хубаво е да мога да говоря с човек като него, тъй като аз все още се уча", заяви италианецът след загубата с 3:6, 2:6, 6:3, 3:6 на полуфиналите на откритото първенство по тенис на Австралия.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

25-годишният Беретини игра на четвъртфиналите на последните четири турнира за Големия шлем, а веднъж стигна и до мач за титла. Той обаче не е очарован от изхода от срещата с Надал.

"Получи се интересен мач за гледане, тъй като и двамата играхме добър тенис. Аз обаче допуснах твърде много грешки в първите два сета, а това е недопустимо срещу съперник от ранга на Рафа. Дори и да бях спечелил четвъртия сет, не съм убеден дали можех да го победя. Сигурен съм само, че не бива никога да повтарям това, което направих в първите два сета. Просто не бях на нужното ниво", продължи той.

"Гордея се с това, което направих в Мелбърн като цяло. Място за развитие обаче със сигурност има".