Испанецът Карлос Алкарас не иска нищо по-малко от това да отнеме титлата на Новак Джокович във финал между двамата на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това каза самият Алкарас на пресконференцията си преди старта на турнира от Големия шлем.

Джокович държи рекорда в Мелбърн, като има 10 титли от 10 финала. "Това е допълнителна мотивация за мен. Аз съм амбициозно момче. Винаги искам да играя срещу най-добрите и да видя какво е нивото ми", каза испанецът пред репортерите.

"Това ще бъде страхотен тест, да играя срещу него на турнир, на който на практика е непобедим. Искам да стигна до финала и се надявам да се срещнем там. Ще бъде страхотно", мечтае си Алкарас.
Джокович и Алкарас, които са поставени под номер 1 и 2, могат да се срещнат едва на финал на 28 януари, ако и двамата стигнат до мач за титлата. Испанецът обаче никога не е преминавал третия кръг в предишните си две участия. Той пропусна турнира миналата година заради контузия, докато Джокович спечели десетата си титла и се върна на върха на световния тенис. Карлос е в Австралия без треньора си Хуан Карлос Фереро и реши да не участва в загряващите турнири.

"Мисля, че нямам нужда от толкова състезания преди голям турнир. Това помага, но аз съм подготвен за добър тенис на Големия шлем", смята той.

Алкарас е единственият от тройката от "новото поколение", заедно с Яник Синер и Холгер Руне, който е печелил турнир от Големия шлем, след като се наложи над Джокович на финала на "Уимбълдън" миналата година.

"Не съм перфектен, имам да подобрявам още много неща на корта и извън него", призна Карлос Алкарас, който очаква годината да е добра за него. /БТА