Световният номер 1 в тениса Новак Джокович разсея съмненията, че има проблеми с дясната китка преди старта на Откритото първенство на Австралия утре, където ще защитава титлата си, предадоха световните агенции. Сърбинът каза, че е преодолял много по-сериозни проблеми при последните си две победи в първия турнир от Големия шлем.

Джокович, който има 24 титли от Големия шлем, загуби от австралиеца Алекс Де Минор на "Юнайтед Къп" именно заради проблеми с китката, като допусна първо поражение в Австралия в последните 6 години.

"Китката ми е добре. Имах време от последния мач с Де Минор до старта ми тук, за да се възстановя", каза Джокович пред репортерите. Той започва турнира с мач в неделя срещу хърватския квалификант Дино Призмич.

"Тренирах добре. Всичко дотук е по план и изглежда добре. Нека видим как ще потръгнат нещата", каза още сърбинът.

Джокович спечели титлата миналата година с физически проблем и не успя да участва на турнира през 2022, като бе депортиран от страната заради отказа му да се ваксинира срещу пандемията от КОВИД-19. През 2021 отново спечели въпреки контузия на коремен мускул.

"Не е толкова зле в сравнение с минали контузии, които съм имал", смята Джокович. "Не мога да предвидя дали ще се появят отново болките ми. Когато започна да играя, стресът се повишава. Не знам, ще видим", каза още той.

По-рано на пресконференцията се пошегува, че самият той е най-голямата заплаха за себе си. "Винаги аз съм първият риск и веднага след това всички други", засмя се той. "Всички са сутк с мечтата да спечелят турнир от Шлема. Някои се окачва да стигнат далеч. Има 128 състезатели, знаем какво представляват те за нашия спорт. Тук всеки иска да играе най-добрия си тенис. Вълнуващо е да съм част от това", завърши Новак Джокович. /БТА