Карлос Алкарас заяви, че „не се страхува“ да признае, че е готов да спечели титла от Големия шлем в опит да се бори за трофея на Ролан Гарос този месец.

Вторият турнир от Шлема стартира на 22 май и 19-годишният испанец е вторият фаворит да спечели титлата на сингъл при мъжете – малко след действащия шампион Новак Джокович, но пред сънародника си Рафаел Надал. Алкарас се превърна в претендент след спечелването на Мастърса в Мадрид миналия месец, където надви последователно Надал и Джокович, а след това мина и през Александър Зверев на финала в надпреварата от АТП 1000.

Имайки предвид и титлите си в Рио де Жанейро и Барселона на клей тази година, Алкарас е уверен във възможностите си да грабне рано-рано в кариерата си първа титла от най-висока категория в тениса. „Не се страхувам да кажа, че съм готов да спечеля титла от Големия шлем. Физически се чувствам много добре. Силен съм психически. Аз съм здрав играч и в края на деня това ти помага да триумфираш в Шлема. Сега и нивото ме придружава. Чувствам се добре и достатъчно уверен“, коментира той за аржентинския La Nacion.

Алкарас влиза в Откритото първенство на Франция под номер 6 в ранглистата, което означава, че може да се срещне с Надал на четвъртфиналите и с Джокович в полуфиналите, в зависимост от жребия. Титла на Ролан Гарос не е извън сметките, а самият Алкарас подчерта, че е „ясен“ относно целите си – в крайна сметка да стане най-добрият играч в света.

„Трябва да благодаря на семейството и щаба ми, които винаги ми казват какво трябва да правя, кое е добро за мен и кое не толкова. В края искам да постигна нещата по свой начин и в много случаи това не ми помага. Така че тогава моят щаб и моето семейство идват при мен и ми казват: „Изчакай малко, не бързай толкова, върви стъпка по стъпка, и така-нататък“. „Аз съм човек, който е много наясно със себе си. Ясен съм с моята цел, моята мечта, която е да стана номер 1 в света и без значение колко турнира дойдат и колко неща се случат сега, все още не съм постигнал целта си. Това ми помага да остана здраво стъпил на земята и да продължа да гоня мечтите си“, завърши младият талант.