Ализе Корне определено се наслаждава на страхотна година.  Французойката показва забележителен прогрес, като все още не е ясно дали ще прекрати кариерата си в края на сезона.  С оглед на чудесните си резултати обаче, няма да е учудващо, ако 32-годишната състезателка реши да продължи с тениса поне за още един сезон и опита да постигне още повече през следващата година.  
 
Поредната бомба, която хвърли Корне, бе отстраняването на миналогодишната шампионка от  US Open - Ема Радукану.  Бившата номер 11 в света се справи с британката в два сета, а днес по-късно ще се изправи срещу  представителката на Чехия -Катерина Синякова в мач от втория кръг на надпреварата. Ализе Корне  откровено призна, че се наслаждава на тениса и е истински щастлива от всичко, което прави на корта. 
 
„Имам наистина невероятна година. Мисля, че резултатите ми говорят достатъчно и съм много доволна от себе си. Истината е, че аз просто пораснах и успявам доста по-добре да контролирам емоциите си. През този сезон постигнах победи срещу тенисистки, на които винаги съм се възхищавала, а това ми показва, че все още мога да се справям добре. Наслаждавам се на всичко, което ми се случва и искам да продължа с победите, без значение дали ще продължа да играя след края на сезона. Вече казах, че ще обявя решението си по-късно, но е чудесно, че  мога да се меря с най-големите в нашия спорт. Обичам истински тениса и желая да остана максимално дълго в спорта“, каза Корне, за която  Откритото първенство на САЩ е 63-ото поредно участие в турнири от „големия шлем“ .