Половинката на Рафаел Надал Мария Франсиска Перейо не е особено позната на феновете, но за Рафаел Надал тя е всичко. Тя е дългогодишната му половинка и го следва навсякъде по света, макар да си спестява голяма част от турнирите.

Чаровницата, разбира се, беше неотменно до Надал и по време на полуфиналния сблъсък срещу Стефанос Циципас на Откритото първенство на Австралия по тенис. Испанецът, който е втори поставен в схемата, разгроми номер 14 с 6:2, 6:4, 6:0 за 1:46 часа. Сиска беше забелязана на трибуните и на четвъртфиналния мач на Надал.

Г-ца Перейо е на 30 години и е застрахователен агент и има бизнес образование. Тя е директор на фондацията на Рафаел Надал, която се занимава с благотворителност повече от 10 години.

Двамата се срещат от 2005 година насам, независимо че се познават няколко години по-рано.

Сиска Перейо и 32-годишният Рафаел Надал публично обявиха своя годеж, както и плановете си да се оженят.

Докато "строяваше" Циципас, Надал получи предложение за брак

Испанският състезател няма деца. Самият той сподели, че ще се отдаде на семейство, след като приключи спортната си кариера.

„Бих искам да имам деца – момичета, момчета... Аз съм човек, който обича децата, семеен тип човек съм“, сподели преди време Рафаел Надал.

Испанското торнадо Надал написа история срещу Циципас

В едно от малкото си интервюта Сиска сподели, че не пътува често с Рафаел Надал по състезания, за да могат да запазят връзката си.

„Той се нуждае от пространство, когато се състезава, а и се измъчвам, когато трябва да го чакам. Това ме задушава, а и не искам той да се притеснява за мен в това време“, сподели половинката на Надал.