Каролине Возняцки отпадна от "Уимбълдън". В среща от втория кръг на турнира в Лондон шампионката от Откритото първенство на Австралия загуби с 4:6, 6:1, 5:7 срещу Екатерина Макарова от Русия. 

Представителката на Дания губи за четвърти път в последните седем години във втория кръг на "Уимбълдън".  Поставената под номер две в основната схема Возняцки спаси четири мачбола при 3:5 в последната част, но след това отново допусна пробив в последния гейм на срещата. Във втория сет Возняцки имаше сериозни проблеми с насекомите на корта и организаторите използваха спрей, за да се справят с проблема.

Датчанката е петата от първите осем поставени, които отпадат преди третия кръг на Откритото първенство на Великобритания.

Финалистката от 2012 година Агниешка Радванска също отпадна от Откритото първенство по тенис на Великобритания. Поставената под номер 32 в схемата полякиня загуби с 5:7, 4:6 срещу Луцие Шафаржова в двубой от втория кръг на третия за годината турнир от "Големия шлем". Опитната Радванска, която заема 30-то място в световната ранглиста, допусна общо три пробива в мача и отстъпи след 103 минути на корта. 31-годишната Шафаржова достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година./БТА