Дария Касаткина победи Каролин Вожняцки със 7-6(5), 6-3, за да намери място на четвъртфиналите на Ролан Гарос. Успехът е изключителен за 21-годишната рускиня, който може би е най-големият в нейната кариера.

Шампионката от юношите на Ролан Гарос записа убийствените 80% успеваемост при първи сервис, след като мачът срещу датчанката трябваше да бъде доигран днес. В неделя двете не успяха да се надвият, а мракът над Париж се стовари и остави срещата за понеделник.

Двете се завърнаха при 3-3 на корта, а Касаткина проби за 5-3. Тя сервираше за сета, но допусна връщане на пробива и сетът влезе в тайбрек. Там след серия от размяна на минипробиви младата рускиня показа по-здрава психика във крайните моменти на 13-ия гейм и седна на стола при аванс за нея от 1-0.

Вторият сет стартира много равностойно, като единтвено и само в първия гейм имаше вариант да се стигне до пробив при сервис на рускинята, но поставената под номер 2 в схемата Вожняцки не успя да пробие съперничката си.

Така се стигна до осмия гейм, когато датчанката трябваше да отразява два пробива и съумя. Стигна се до трети брейкбол, който Вожняцки не отигра добре и Касаткина проби. При последвалия си сервис тя затвори мача на 15 и заслужено продължава напред в Октритото първенство на Франция.

На четвъртфинала Дария Касаткина ще мери сили със Слоун Стивънс от САЩ.