Макар и вече на 38 години, петкратната победителка на Уимбълдън Винъс Уилямс продължава похода си в Лондон. Американката срещна леки затруднения, но преодоля 141-та в света румънка Александра Дюлгеру. 

Двете прекараха два часа на корта, но ветеранката надделя с 4:6, 6:0, 6:1. Така тя е в третия кръг, където ще срещне победителката от мача между Кики Бертенс и Анна Блинкова. 

Винъс имаше много трудности в началото на мача. В първия сет тя допусна пробив, който се оказа и единствен за тази част. Американката не беше дори близо до връщането му, а после ѝ се наложи да отразява още три брейкбола в два различни гейма. В крайна сметка тя не успя да направи нищо да спаси тази част и я загуби с 4:6. 

Вторият сет беше спечелен от Уилямс с 6:0, но резултатът лъже. Всъщност, румънката беше равностойна в почти всеки един от шестте гейма, но младостта и наивността ѝ изиграха лоша шега. Винъс показа шампионски дух и взе абсолютно всички важни точки и след 45 минути на корта в тази част изравни резултата на 1:1 сета след много мъка, въпреки уж убедителното 6:0. 

В третия сет вече превъзходството ѝ беше повече от осезаемо и резултатът 6:1 вече е показателен за надмощието ѝ. Така тя се класира за следващата фаза и мечтата ѝ за шести трофей, десет години след последното ѝ отличие тук, продължава да е жива.