„Мачът срещу Томи Робредо можеше да е много коварен за Григор Димитров, ако не го беше изиграл на ниво. Но той го направи и заслужаваше да победи, защото изглеждаше наистина концентриран“, коментира трикратният шампион на „Ролан Гарос“ и анализатор на "Евроспорт" Матс Виландер. „Григор игра отлично в Австралия, прави го и във Франция. И точно тук се крие нещо, което започва да ми напомня за топ тенисистите и начина, по който те играят всеки път. Той е там, той е концентриран в мача, той е на мисия“.

Нов испанец се изправя на пътя на Григор Димитров

В коментарното си предаване „Гейм, Сет и Матс“ по Евроспорт, Виландер сравни Димитров с шампиона на „Ролан Гарос“ от 2015-а Станислас Вавринка. „Григор много наподобява Вавринка по начина, който използва, за да стигне пика на формата си по време на турнирите от Големия шлем. Не мога да ги сравня с Федерер, Мъри, Надал и Джокович, защото те са постоянни не само по време на Големия шлем, а във всички турнири. Докато Димитров е играч за големите мачове, за големите турнири. Това ми харесва. Не винаги е от полза да печелиш много турнири през годината, защото това означава по-малко време за тренировки. Да, придобиваш повече самочувствие с победите, но нямаш време за тренировки, нямаш време за фитнес, да работиш върху слабостите си, а трябва постоянно да се подготвяш за турнир и след това да се възстановяваш“.

Гришо заяви смела цел за "Ролан Гарос" - иска финал

Според Виландер следващият съперник на Димитров – испанецът Пабло Кареньо Буста, ще го затрудни много повече, защото е изключително добре подготвен физически и е концентриран по време на мачовете си. „Тъй като мачът е на клей, не бих заложил на Димитров като изявен фаворит. Този мач ще е много добър тест, след който ще разберем повече за моментните възможности на Григор“.