Григор Димитров показа необходимото самочувствие и заяви доста високи цели за представянето си на Ролан Гарос.

След трисетовата победа над Томи Робредо, Димитров остана доволен от играта си и намекна, че гледа към финала на надпреварата.

Класа: Григор си го върна на Робредо и е в трети кръг

"Спомних си предишния ни мач преди няколко седмици в Маракеш и грешките които направих срещу него. Като например тази, че тогава не използвах едно от  основните си оръжия - обратния диагонал, и не се възползвах от грешките му. Днес играхме в 3 от 5 сета. В този формат колкото по-напред отива мача всяка грешка тежи все повече на съперника. Робредо не се отчая нито за момент, все пак много пъти се е връщал от 0-2 сета. Затова не си позволих да се разконцентрирам  Като цяло изиграх доста чист мач", заяви Димитров пред tennis24.bg.

Относно предстоящия мач с Пабло-Кареньо Буста, Гришо коментира: "Ще се получи хубава среща, познаваме се добре. Но когато стигнеш до това ниво вече започваш да се замисляш, защо да не стигнеш още по-напред. Мисля, че играя добре на клей, имал съм добри резултати. За момента, мисля че намирам правилната формула по отношение на игра, кортове и обстановка."

А след полуфинала на Аустрелиън Оупън, какви са целите на Димитров за "Ролан Гарос": "Защо не и повече? След всеки един добър мач започваш да си мислиш разни неща, самочувствието ти се вдига. Виждаш играта по съвсем различен начин, наслаждаваш се повече."