Анди Мъри се класира за втория кръг на US Open след изключително зрелищен и драматичен мач, продължил почти 5 часа. Британецът показа изумителен характер, след като изоставаше с 0-2 сета, и напомни на всички защо е считан за един от най-великите играчи на своето време.

Японецът спечели първите два сета. Именно той стигна първи до пробив в откриващия, след като направи серия от три поредни гейма и обърна резултата от 2-3 до 5-3 в своя полза. Мъри отговори с гейм на нула, а след това спаси сетбол в десетия гейм, но японецът не допусна грешка при втория си шанс и поведе в мача.

Нишиока стартира вторият сет по великолепен начин и поведе с 4:0. Мъри обаче показа невероятен дух и стигна до пробив, намалявайки пасива си до 3-4, но в крайна сметка японецът затвори частта с 6:4.

Третият сет отново започна с пробив на Нишиока, като японецът спечели три от първите четири гейма. В този наглед безнадежден момент обаче Мъри показа класата си и осъществи пълен обрат, повеждайки с 4-3. От този момент нататък играта отново тръгна гейм за гейм, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Нишиока поведе с 4-3 и вече се виждаше победител, но Мъри отново изригна в най-подходящия момент и спечели тайбрека със 7-5.

В четвъртият сет отново се стигна до тайбрек, в който Мъри контролираше напълно ситуацията и не позволи на опонента си да поведе в резултата нито веднъж, като в крайна сметка спечели със 7-4 и изравни сетовете.

Много важният девети гейм в петия сет бе спечелен от Мъри, който вече бе съвсем близо до много зрелищна победа. Тя стана факт след като двукратният олимпийски шампион реализира още първия се мачпойнт, спечелвайки много трудна, но съвсем заслужена победа.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу победителя от мача между Феликс Ожие-Алиасим и Тиаго Монтейро.