Въпреки огромния звездопад в женската част на схемата на Уимбълдън, до първия полуфинал стигнаха две от смятаните за фаворитки, въпреки че не са поставени в Топ 10. Това са Йелена Остапенко и Ангелик Кербер. 

Латвийката се справи с непоставената словакиня Доминика Цибулкова с 2:0 сета (7:5, 6:4). Първата част на мача беше много интересна, като двете си размениха четири пробива в първите пет гейма. Но в крайна сметка никоя не излезе с предимство от тази размяна. 

Всичко вървеше гейм за гейм до 5:5, когато Остапенко направи решителен пробив, при това на нула. След това спечели и собственото си подаване, отново на нула, с което поведе с 1:0 сета след 7:5. 

В началото на втория сет също се стигна до размяна на пробиви. Те бяха три в първите пет гейма. Но за разлика от предишната част, тук с предимство от тази размяна излезе латвийката. Тя задържа този аванс до края, взе частта с 6:4, с което се поздрави и с крайния успех в мача. 

На полуфинала ще се изправи срещу вицешампионката от Лондон през 2016 г. Ангелик Кербер. Поставената под №11 в схемата германка се справи с една от приятните изненади до момента Даря Касаткина с 2:0 сета (6:3, 7:5). 

Кербер тръгна мощно в мача, дръпна с 4:1 и с пробив аванс, но позволи на рускинята да се доближи до 3:4 и да върне брейка. Германката обаче направи светкавичен рибрейк, дръпна с 5:3, след което затвори сета на свой сервис и поведе с 1:0. 

Вторият сет беше еманация на женския тенис. Битката беше равностойна, а тенисистките грешаха преидмно на свое подаване. За 11 гейма те си размениха цели седем пробива! Но в крайна сметка с едно повече спечелено собствено подаване в случая беше Кербер и сервираше за сета и мача. 

Но това не означаваше лесна задача. Кербер пропиля цели шест мачбола, но в крайна сметка реализира седмия от тях и предотврати тайбрека, с което спечели сета и мача, за да стигне пак на полуфинал на свещената трева в Лондон.