Водачката в световната ранглиста в женския тенис Ашли Барти отпадна изненадващо от US Open. Австралийката загуби в третия кръг от американката Шелби Роджърс. Срещата беше доста емоционална и имаше изключителни обрати, но накрая 43-ата в света измъкна победата след 6:2, 1:6, 6:7 (5).

Мачът започна много лошо за Барти, която имаше сериозни проблеми в началото и в първия сет не успя да окаже сериозна съпротива на Роджърс, която го спечели категорично с 6:2.

Вторият сет обаче бе коренно различен. Барти вдигна оборотите и прегази 28-годишната американка с категоричното 6:1.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Най-голяма интрига имаше в решаващия трети сет. Той започна с ранен пробив за австралийката още в първия гейм, а след това тя направи и още един и поведе с 5:2. В този момент Барти вече докосваше победата и имаше шанс на два пъти да сервира за мача, но тогава се случи някакъв срив в играта й тя допусна два поредни пробива и резултатът стана 5:5, а след това и 6:6, като сетът отиде в тайбрек. В него всяка от двете тенисистки печелеше подаването си до 5:5, тогава Шелби направи минипробив, а накрая спечели и следващата точка, за да затвори сета и мача в своя полза със 7:5 точки.

По този начин Шелби Роджърс продължава на 1/8-финала на US Open, като достига до този етап в турнира за втори път в кариерата си, след като миналата година игра на 1/4-финала. В следващия кръг американката ще се изправи срещу Ема Радукану от Великобритания.