Световният номер 1 Яник Синер се класира за осминафиналите на последния за годината турнира от Големия шлем - US Open, след като преодоля без особени проблеми австралиеца Кристофър О’Конъл с 6:1, 6:4, 6:2 за почти два часа игра.

Италианецът показа, че иска бързо за вземе инициативата, като постигна два светкавични пробива и поведе с 5:0, след като световният №87 така и не успяваше по никакъв начин да се противопостави на Синер. Последва размяна на сервис геймове, като лидерът в световната ранглиста затвори първия сет още при 6:1 след 30 минути игра.

Във втората част О’Конъл спечели първото си подаване по изключително труден начин, като спаси и брейк бол, но при втория си сервис гейм бе пробит. Това стигна на Синер, за да затвори втората част при 6:4 в своя полза.

Третият сет също премина под диктовката на Синер, след като той проби О’Конъл още при първото му подаване и го стори още веднъж в седмия гейм, след което на свой сервис затвори срещата след 6:2 в третия сет.

"Днес беше страхотен ден, направих страхотен мач. Опитвам се да остана концентриран от своята страна на мрежата и да давам всичко от себе си. До момента съм разбрал, че трябва да играя солидно постоянно и днес беше така. Имаше някои сътресения в срещите до тук, но нещата вървят в правилната посока. Да видим какво ще стане по-нататък", заяви Синер след победата.

По този начин 23-годишният италианец очаква на 1/8-финалите победителя от сблъсъка между канадския квалификант Габриел Диало и представителя на домакините Томи Пол.