Макар и вече на 37 години, Винъс Уилямс не спира да ниже победи на любимия си турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Тя се справи с победителката от тазгодишното издание на Ролан Гарос Йелена Остапенко на четвъртфиналите на надпреварата и отново е сред най-добрите четири в Лондон. 

Американката имаше нужда от два сета и малко повече от час, за да се справи с латвийската си опонентка. Тя надделя с 6:3, 7:5 и очаква победителката от двубоя между Симона Халеп и представителката на домакините Йохана Конта за предпоследния етап в турнира. 

Първият сет беше решен на практика от единствения пробив в него. Винъс го направи още във втория гейм при първото подаване на латвийката в двубоя. След това тя даде само пет точки на Остапенко на свой сервис до края на сета и в крайна сметка го спечели с 6:3, за да поведе с 1:0. 

Втората част беше далеч по-оспорвана и имаше доста повече завързани моменти. Уилямс отново поведе с ранен пробив за 2:1 и впоследствие успя да го затвърди. Но победителката от Ролан Гарос миналия месец не се предаде. Тя върна пробива за 3:3 и впоследствие двете продължиха да сервират страхотно в подаванията си. 

Единствените затруднения бяха за Остапенко и при това в последния ѝ сервис-гейм преди очаквания тайбрек. Тя даде две възможности на Винъс да я пробие и американката не се поколеба, възползвайки се още от първата от тях. След това на свой сервис беше безкомпромисна и подпечата успеха си със 7:5 и 2:0 сета и мястото на полуфиналите.