Испанката Гарбине Мугуруса елиминира Анжелик Кербер в четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис и гарантира свалянето на германката от върха на световната ранглиста.

Вицешампионката от 2015 година Мугуруса надделя над миналогодишната финалистка Кербер с 4:6, 6:4, 6:4, което означава, че след края на "Уимбълдън" ще има нова водачка в класацията на УТА.

Германката взе първия сет след единствен пробив в деветия гейм, но Мугуруса стигна до изравняване на резултата, след като проби за първи път в десетия гейм на втория сет.
Третият сет беше особено драматичен, като Кербер на два пъти повеждаше с пробив при 1:0 и 3:2, но испанката успяваше да изравни.

Така на четвъртфиналите тя ще играе срещу номер 7 Светлана Кузнецова (Русия), която по-рано днес спечели срещу финалистката от 2012 година Агниешка Радванска (Полша) с 6:2, 6:4.

Петкратната шампионка Винъс Уилямс също продължава напред след убедителен успех с 6:3, 6:2 над хърватката Ана Конюх.

На четвъртфиналите Уилямс ще се изправи срещу шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) , която елиминира четвъртата в схемата Елина Свитолина (Украйна) с 6:3, 7:6(6) и за първи път достигна до топ 8 на турнира.

Напред в турнира при дамите продължават още Коко Вандевеге, която отстрани Каролине Вознячки със 7:6, 6:4, както и Йохана Конта, която пък се справи с французойката Каролин Гарсия в три сета - 7:6, 4:6, 6:4. /БТА