Световният номер едно Рафаел Надал продължава мощния си поход на Уимбълдън. Испанецът прегази и третото препятствие пред себе си. Това беше младият Алекс де Минор, който взе само седем гейма на Матадора в мача. 

Големият фаворит беше повече от безпощаден и отвя тийнейджъра с 6:1, 6:2, 6:4. Така се класира за 1/8-финалите, където чака победителя от мача между Фабио Фонини и Иржи Весели. 

Надал започна в типичния си мощен стил, даде само един гейм на Де Минор и взе първия сет повече от убедително. Вторият сет се разви по подобен сценарий, като австралиецът беше равностоен само до 2:2 и после се загуби по корта. 

Младокът оказа най-голяма съпротива само в третата част. Тогава испанецът пак стигна до сравнително ранен пробив, като взе подаването на опонента в петия гейм и това на практика му се оказа достатъчно за успеха. 

Все пак затварянето на мача не мина и без главоболия за лидера в ранглистата, тъй като в последния гейм му се наложи да спасява брейкбол, но се справи и реализира третия си мачбол, за да се поздрави с успеха.