Румънската тенисистка Симона Халеп заяви, че ще извлече единствено позитиви от поражението от Серина Уилямс: "Борих се здраво днес и бях много близо."

Халеп, която е номер 1 в ранглистата, отстъпи на по-малката от двете сестри Уилямс с 1:6, 6:4, 4:6.

"Чувствах се все едно съм блъсната от влака в първия сет. Всичко се случваше прекалено бързо за мене. Не съм се притеснила обаче от това, което стана в първия сет, защото знаех как мога да играя на по-високо ниво. Знаех, че за да остана в мача трябва просто да започна да се движа по-бързо и да удрям остро и силно", коментира Симона Халеп.

"Така че след първия сет вътре в мене нещо гореше и си казах, че едва сега започва мача за мене. Гейм след гейм, моето ниво се вдигаше", заяви Халеп.

Последният път, когато двете са се срещали е на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ през 2016-а година, когато Уилямс отново спечели и пак в три сета.

"Винаги, когато си загубил, не можеш да говориш за подобрение на играта, но мисля, че бях съвсем близо до успеха днес. Но днес наистина смятам, че играх добре, стоях в мача до последния гейм и можех да обърна развоя му в моя полза. Също така се движех добре", добави Симона Халеп.

Самата Халеп завърши 2018-а година с контузия в гърба, а новия сезон стартира за него с поражение на подгряващия турнир в Сидни, когато отпадна още в първия кръг. Но и жребият не беше благосклонен за нея на Откритото първенство на Австралия, след като в първия кръг трябваше да се мъчи с естонката Кая Канепи. Във втория тя се справи с другата от сестрите Уилямс- Винъс, а сега вече приключи участието си с поражение от Серина.

"Поех риска да си стоя в къщи прекалено дълго време, но не съм почивала, а се опитвах да се подготвя за тенис на най-високо ниво. И наистина не смятам, че днес съм играла слабо. Доволна съм от това, което показах до тук на турнира", завърши румънката. /БТА