Шампионът през 2009 година Роджър Федерер достигна за 12-и път за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставеният под номер 3 Федерер надделя категорично над аржентинеца Леонардо Майер с 6:2, 6:3, 6:3 за 102 минути.

37-годишният швейцарец контролираше мача още от началото. Той не даде нито едва възможност за пробив на съперника си и записа 30 печеливши удара срещу едва 19 непредизвикани грешки.

Федерер реализира ранни пробиви в първите два сета, които в последствие дублираше, а в третата част той направи един брейк за 4:2 и това се оказа достатъчно.

"Доволен съм, че продължавам във втората седмица на турнира. Нямах големи очаквания за "Ролан Гарос", но се движа добре. Днес не беше лесно заради вятъра. Имаше моменти, в които не успявах да намеря ритъма си, направих и някои грешки при изборите на удари. Хубавото е, че сервирах добре", заяви Федерер.

Той вече има 56 участия на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем и е единственият с поне 12 четвъртфинала във всеки един от тях.

Следващият му съперник ще бъде определен от двубоя между сънародника му Стан Вавринка и Стефанос Циципас от Гърция, които играят в момента. /БТА

Федерер с подарък от Мбапе, забавлява се в Twitter