Световният номер 3 Роджър Федерер се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос", след като победи младия норвежец Каспер Рууд с 6:3, 6:1, 7:6 (8) в мач от третия кръг на надпреварата.

Швейцарският маестро, който е със 17 години по-възрастен от днешния си опонент, започна ударно и постигна по два пробива в първите два сета, без да загуби подаването си, за да дръпне в резултата. В третата част Рууд се представи по-силно и първи поведе с пробив, който Федерер върна и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Федерер пропусна два мачбола при 6-4, но в крайна сметка успя да затвори мача при 10-8 след два часа и 11 минути игра.

По този начин шампионът от 2009-та година се класира за четвъртия кръг на надпреварата, без да е загубил сет от началото на турнира, като днес той записа 52 печеливши удара и 36 непредизвикани грешки. За място на четвъртфиналите Федерер ще спори с френския ветеран Никола Маю или аржентинеца Леонардо Майер. Един срещу друг на осминафиналите ще се изправят французинът Беноа Пер и Кей Нишикори, който записаха победи днес. /БГНЕС