Новак Джокович е новият стар шампион на Australian Open. На финала той обърна двукратния финалист на Ролан Гарос - Доминик Тийм след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. В последните 5 мача, австриецът се бе поздравил 4 пъти с успеха, но този път сърбинът доказа, че Мелбърн е любимият му турнир и не позволи да загуби осмия си финал. По този начин Ноле спечели рекордна осма купа "Норман Брукс", сметката му от титли от Големия шлем набъбна на 17, а от понеделник отново ще се завърне на върха в световната ранглиста.

Джокович започва на сервис. Първата точка е спечелена на втори сервис след ретур в аут по правата от форхенд. Втората също е на негова сметка след непредизвикана грешка от силната страна на Тийм в аут. 30:15 след добър минаващ удар от австриеца, който хвана Ноле неподготвен на мрежата от бекхенд по правата. 40:15 след ас по диагонала от полето за предимство. Нов ас по диагонала и 1:0.

15:0 след отличен сервис на Доминик по правата. 30:0 при кик сервис по диагонала. Непредизвикана грешка от бекхенд, дело на Тийм от средата на корта - 30:15. Новак връща жеста след бекхенд в мрежата по правата - 40:15. Фамозен ретур на втори сервис с бекхенд диагонал притисна Доминик и той сгреши - 40:30. Непредизвикана грешка от ракетата на сервиращия от форхенд в аут - равенство. В този момент сервисът помага - 200-километров ас по правата - предимство за Тийм. Поредица от къси слайс бекхенди на Тийм приканиха Ноле да излезе на мрежата и да завърши по правата от форхенд. Смяна на посоката - ас по диагонала и нова точка за затваряне на гейма. Агресивен ретур на втори сервис принуди 26-годишния тенисист да прати топката в мрежата. Поредица от разменени волето на мрежата позволиха на сърбина да надхитри Тийм - точка за пробив. Той става факт, след няколко дълбоко пласирани удара върху основната линия, които затрудниха максимално Тийм - 2:0.

Дълго разиграване, при което топката контактува с мрежата, Джокович пусна къса топка и 15:0. Мощен сервис и 30:0. Непредизвикана грешка от бекхенд страната по правата - 30:15. 2 невърнати топки от начален удар правят резултата 3:0 за шампиона.

Мощен ретур и сгрешен втори удар от Тийм - 0:15. Все пак изравнява точките след отлична защита, която принуди Новак да излезе на мрежата и да сгреши волето си. Силен начален удар по диагонала - 30:15. Отново обаче второто подаване е безкомпромисно наказано - 30 равни. Нов дълъг обмен на удари и непредизвикана грешка от сърбина по диагонала от форхенд - 40:30. Контра пие по късия диагонал на Джокера и печеливш удар за 40:40. Прехвърлящ удар от Доминик затрудни максимално Новак, който опита удар между краката, но сервиращия бе на мрежата и завърши със смаш. Последва мощен начален удар по правата и първи гейм за по-младия финалист - 3:1.

Солиден сервис по правата от Джокович - 15:0. Във второто разиграване Тийм влезе в разиграването и опита да изостри с форхенд по правата, но той излезе в аут - 30:0. Нова бърза точка след комфортна преднина, изкована от началния удар - 40:0. Прибързан форхенд от Ноле след втори сервис - 40:15. С лекота белградчанинът обърна посоката на топката по правата от бекхенд след сравнително късо разиграване и това се превърна в печеливш удар за 4:1.

Въпреки отличната сръбска отбрана, Ноле загуби размяната на удари след къса топка в мрежата - 15:0. Джокович дирижираше посоките на топката в това разиграване, но сбърка бекхенда по правата в аут - 30:0. Ас по правата от дюс полето - 40:0. Бекхенд в аут по правата след втория удар на Тийм - 40:15. Отново притиснат и изтласкан назад, сервиращия греши от бекхенд - топка в мрежата. Преднината в гейма е напълно заличена след предизвикана грешка от форхенд по диагонала след агресивна игра от посрещащия - 40:40. Страхотен първи сервис по правата връща в играта Доминик, който излезе на мрежата и завърши с форхенд. Къса топка на Джокович затрудни максимално Доминатора, чието воле бе засечено на мрежата от Ноле и равенство. Четвърти ас за Тийм (отново по правата) - предимство. Геймът най-сетне е затворен след бекхенд в мрежата на сърбина.

0:15 след непредизвикана грешка от форхенд по диагонала. Сервисът по правата веднага идва на помощ - 15 равни. Нова грешка на Новак от форхенд - този път по правата - 15:30. Унищожителен кроскорт форхенд на Тийм му донася 2 поредни точки за връщане на пробива. Още първата е капитализирана след сбъркан втори удар от страна на Ноле в мрежата - 4:3.

Липсата на първи сервис оказва сериозно влияние на Тийм - печеливш удар по правата от форхенд - 0:15. След това обаче удобно отскочила топка бива наказана от форхенда на австриеца - 15:15. Недостижим сечен сервис по диагонала от дюс полето - 30:15. Слайс от бекхенд подкани Новак да излезе на мрежата и той завърши комфортно - 30:30. Солиден ретур по диагонала, след който Тийм опита екстремен форхенд по правата, но сгреши - точка за пробив. Началният му удар обаче влиза в употреба и след излизане на мрежата - печелившо воле - 40 равни. Кик сервис в тялото към бекхенда - аут и предимство Тийм.Още един сечен начален удар по диагонала от полето за предимство и ново печелившо излизане на мрежата - 4:4.

Дълго разиграване, защитен прехвърлящ удар на Тийм след агресивна игра на Новак, но сърбинът завърши със смаш от основната линия - 15:0. Опит за завършващ удар по обратния диагонал от форхенд на австриеца, но в аут - 30:0. Изострен форхенд по диагонала и грешка на Джокович. Дълга размяна на удари от бекхенд приключва с грешка в аут на двукратния финалист на Ролан Гарос - 40:15. Дълбок втори сервис по диагонала и ретур в мрежата - 5:4.

Средно дълго разиграване свършва с форхенд в аут на петия в ранглистата. Прибързан бекхенд аут по правата покачва резултата на 0:30 за Джокович. Ретур в аут от бекхенд на втори сервис - 15:30. Мощна атака от форхенд и излизане на мрежата за сервиращия - 30 равни. Къс ретур по диагонала, принуди Тийм да излезе на мрежата и да сбърка форхенда си - сетбол. Постепенно Доминик взе инициативата в разиграването с форхенда си, излезе на мрежата и сърбинът изпрати минаващия си удар в аут по правата. Изключително дълбок бекхенд на Тийм върху основната линия притисна Джокович, който не успя да прекара топката над мрежата с форхенда си - предимство Тийм. Още с втория си удар обаче сервиращият греши силния си удар по правата в аут - равенство. Слаб бекхенд слайс завършва в мрежата и нов сетбол за Новак. Сетът приключва по най-кошмания начин - двойна грешка и 6:4 за седемкратния шампион.

Форхенд в аут по правата дава първата точка на Ноле в сервис гейма му. Къса топка, последвана от прехвърлящ удар и удар между краката в мрежата - 30:0. Великолепен бекхенд уинър по правата контрира мощния такъв по диагонала на Тийм - 40:0. Неточност от австриеца при бекхенда му и гейм на нула за Джокович - 1:0.

Размяна на къси топки изнерви Ноле, който опита да завърши след това по диагонала от форхенд, но с малко в аут - 15:0. Втори сервис в тялото и бекхенд по диагонала в аут - 30:0. Нова лесна точка на второ подаване - 40:0. Първи ас в сета и гейм на нула - 1:1.

Първата точка в гейма е за Тийм след грешка от форхенд на Ноле. Паритетът бързо е възстановен след директна точка от начален удар. Бекхенд уинър по правата заковава на място сърбина, който само изгледа топката как профучава покрай него - 15:30. Сервисът обаче идва на помощ и след къс ретур Ноле завършва комфортно на мрежата от форхенд - 30:30. Неспокойствието обаче оказва влияние на сервиращия и той допуска първа двойна грешка в двубоя - точка за пробив. Тийм първи рискува в следващата точка, но сбърка бекхенда по правата в аут - 40:40. Мощна игра зад основната линия от Доминик приключва с успешен завършик след грешка в мрежата на сърбина. Великолепен втори удар от Новак, пласиран на основната линия отново изравнява резултата. След това обаче въпреки вкарания първи сервис, Джокера праща форхенда си в аут и трета точка за пробив. Тя е материализирана след самоубийствена двойна грешка на световния №2.

Драй воле от форхенд по обратния диагонал, пласирано на основната линия след перфектен първи сервис - 15:0. Бърз аут от форхенд на Ноле по диагонала - 30:0. Къса топка на Сърбинатора, но сервиращият я достигна светкавично и матира съперника на мрежата за 40:0. Опит за завършване на бързо разиграване по правата от бекхенд и грешка на Тийм. Нова къса топка от Новак, но тя излиза на микрони в аут - 3:1.

15:0 след една от редките акции на мрежата от Джокович. Дълбок ретур с отскок, притисна Джокера, който прати топката в мрежата - 15:15. Систематична атака към форхенда на Тийм носи успеха в следващата точка за 32-годишния носител на 16 титли от Големия шлем. Къс диагонал от форхенд изхвърли Доминик от корта, който праща топката в аут. Бекхенд диагонал-бекхенд права и гейм за шампиона.

Смаш на мрежата след доминантна игра, изградена благодарение на форхенда по правата, донася първата точка за Тийм в гейма. Ранно взимане на топката от Джокович и дълбоко изпратена топка по правата от бекхенд кара Доминик да сгреши. Нов форхенд по правата след първи сервис даде увереност на австриеца да излезе на мрежата и да завърши - 30:15. Още една сгрешена топка от бекхенд по правата от петия в схемата - 30 равни. Втора двойна грешка в мача дава възможност на Джокера да върне пробива. Главозамайващ форхенд уинър по обратния диагонал матира 7-кратния шампион - равенство. Директна точка след фамозен сервис по диагонала от полето за равенство. Сбъркан слайс бекхенд от Ноле по правата и 4:2 за Тийм.

Контра пие форхенд уинър по правата изненада Доми - 15:0. Ас по диагонала за 30:0. Комбинация 1-2 - сервис по диагонала и завършващ удар по обратния такъв за 40:0. Сервис-мрежа и грешка при волето - 40:15. Плитки удари от Тийм дадоха добра възможност на Новак да приключи гейма с форхенд и той се възползва избирайки посоката по диагонала - 4:3.

Въпреки намесата на мрежата Доминик съумя да вкара топката в полето и да завърши с печеливш удар по правата - 15:0. Бърза грешка от бекхенд обаче и 15 равни. Екстремен форхенд по обратния диагонал праща топката в аут - 15:30. Изключителна къса топка носи успех на Тийм, след като Джокович бе изтласкан далеч зад основната линия. Плитък ретур и уинър от форхенд в близост до мрежата - 40:30. Светкавичен ретур в краката на австриеца го затрудниха максимално и той греши - 40:40. За сетен път бекхендът по правата носи негатив за Тийм - точка за връщане на пробива. Той става факт, след за пореден път ударът му от обратната страна по правата не намира очертанията на корта - 4:4.

Дълга размяна на удари по бекхенд диагоналите, превлючено с такова от форхенд приключва с аут на Доминик - 15:0. Форхенд правата обаче функционира и уинър през най-високата част на мрежата прави резултата 15:15. Трета двойна грешка от Ноле - 15:30. Дълго разиграване, размяна на бекхенд диагонали и накрая нов неуспех от Ноле след къса топка - 15:40. Сгрешен втори удар, далеч в аут от Новак и пробив за 5:4.

Нова размяна на форхенди по диагонала, с които Тийм изхвърли Джокович от корта и приключи разиграването по правата. Директна точка след сервис по диагонала - 30:0. Футуристичен форхенд уинър по правата заковава Новак още веднъж и 3 точки за край на сета. Той обаче спасява първия сетбол след ранно взимане на топката от бекхенд и я насочи по диагонала - 40:15. Слаб бекхенд за стандартите на Джокера изпраща топката в аут и втората част е за Доминик Тийм - 6:4.

Третият сет стартира с нова двойна грешка от Джокович - 0:15. Дълго разиграване и дългата пауза на успехи от бекхенди по правата на Тийм продължава - нова грешка и 15:15. Ас по правата от дюс полето - 30:15. Мощен форхенд по правата, излизане на мрежата и печелившо воле за Тийм - 30:30. Още един форхенд през най-високата част на мрежата и нов успех - 30:40. Слабо воле от Джокович даде шанс на Тийм да завърши край мрежата, но топката срещна филето и излезе в аут - 40 равни. Форхенд в аут след сервиса и нова точка за брейк. Бекхенд по правата в аут след ретура на Доминик и сетът започва с пробив - 1:0.

Изкусно стоп воле на мрежата печели първата точка за Ноле в гейма. Нов бекхенд в аут през най-високата част на мрежата - 0:30. Средно дълъг обмен на удари и грешка от Ноле след бекхенд в мрежата - 15:30. Първи сервис в употреба - 30:30. Брилянтна къса топка дава възможност на Новак да върне пробива, след като Тийм я достигна, но след прехвърлящия мрежата удар тя попадна на ракетата на Ноле. Най-сетне бекхендът по правата намира очертанията и матира Джокович - 40:40. Агресивен форхенд по обратния диагонал при втория удар след сервис и печеливш удар - предимство Тийм. Безумен форхенд ретур от Новак в мрежата на второ подаване - гейм за 2:0.

Рутинен на пръв поглед удар среща мрежата от страната на Новак - 0:15. Пета двойна грешка - 0:30. Блуждаещ бекхенд от средата на корта от австриеца праща топката в аут - 15:30. Брилянтно изпълнение от същата страна обаче заковава на линията кълбото с филц - 15:40. Първата точка за нов пробив е спасена след смаш. Бърз ретур след втори сервис скова краката на световния №2, който не съумя да реагира и изпрати топката в мрежата - 3:0 с двоен пробив.

Страхотен печеливш удар по правата от бекхенд на Ноле след бърза размяна на удари - 0:15. Този път обаче Тийм реагира и опита разнообразие чрез размяна на форхенди по диагонала - 15:15. Двойна грешка обаче дава надежда на Ноле - 15:30. Страхотно дирижирана точка от Тийм и сечен форхенд му носи успех след форхенд в аут от Джокович. Топспин лоб от бекхенд прехвърлят излезлия на мрежата Джокер - 40:30. Геймът завършва след ас по диагонала от полето за предимство - 4:0.

Комбинация 1-2 (сервис по диагонала - форхенд по обратния диагонал) от сърбина и 15:0. Тя обаче е последвана от непредизвикана грешка от бекхенд по правата в аут - 15:15. Силен форхенд, пласиран на основната линия не оставя шанс на Тийм този път. Къса топка от Новак и най-после тя е успешна. Комбинация бекхенд диагонал-бекхенд права и уинър за 4:1.

Доминатора започва с ас по правата шестия гейм - 15:0. Контра пие топспин форхенд по диагонала след къс ретур - 30:0. Още един ас, който е погалил линията с милиметри. Сервис по диагонала от адвантидж полето и бекхенд уинър по правата - 5:1.

Форхендът по късия диагонал на Ноле не намира очертанията - 0:15. 2 бързи точки обаче извеждат Джокович напред. Директна точка по правата за 40:15. Комбинация сервис-бекхенд диагонал принуждава Тийм да сервира за третия сет - 5:2.

Силният удар на Тийм по правата този път не намира очертанията след средно дълго разиграване - 0:15. Следващият опит в същата посока обаче връща в гейма сервиращия. Директна точка след начален удар по правата от дюс полето - 30:15. Следващият форхенд на Тийм отива далеч в аут, след като закъсня да се придвижи навреме. И отново печеливш удар от силната страна на 26-годишния австриец не остава шансове на сърбина. Доминик продължава да редува уинърите от силната си страна с грешки - 40:40. 2 спасени смаша от Ноле на няколко метра зад основната линия, преди на третия път Доминик да достигне до втория си сетбол. Той е автоматично неутрализиран след втората двойна грешка в сета на Тийм. Сервисът по диагонала затруднява максимално Джокера, който вади ретура от форхенд в аут. Бекхенд ретур уинър по правата наказва второто подаване на подаващия. Солиден ретур и излизане на мрежата дават възможност на белградчанина да върне единия брейк. Този път точката на втори сервис е директно спечелена след ретур в аут от бекхенд. Дълго разиграване и размяна на слайсове приключва с бекхенд диагонал в аут от Новак - нов сетбол. Четвъртият сет приключва от четвъртия опит - 6:2 за Доминик Тийм.

Форхенд по обратния диагонал и Джокович закъсня, пращайки топката в аут по правата от бекхенд - 0:15. Бърза точка след сервис и 15:15. Печеливш удар от форхенд по правата след ранно взимане на топката - 30:15. Дълго разиграване след размяна на форхенди по диагонала завършва с уинър по правата от Ноле за 40:15. Контра пие от форхенд по обратния диагонал след удобна топка от Новак - 40:30. Отлична работа с крака, форхенд по правата и предизвикана грешка от ракетата на Тийм - 1:0.

Бекхенд по правата, който размина Джокович, но не и без намесата на мрежата - 15:0. Бекхенд и от Ноле по правата, но далеч в аут - 30:0. Брилянтен слайс на Джокович от бекхенд по диагонала уби топката. Директна точка по правата от адвантидж полето за 40:15. Още един ас и гейм за 1:1.

Мощна акция на Новак от форхенд оставя без отговор австриеца - 15:0. Сбъркана къса топка обаче изравнява резултата. Упорито налагане на бекхенда на съперника нови успех на Джокера, който повежда с 30:15. Бекхенд по правата отвори корта за сервиращия, който излезе на мрежата впоследствие, но изпрати топката в аут по правата. Комбинация 1-2 от Джокович този път го предава след форхенд по правата в аут. Отличен сервис по диагонала от полето за предимство даде възможност на Новак да излезе на прежава и да завърши по изкусен начин. Брилянтна къса топка след ретур на Доминик измъкват Джокера засега - предимство. Нова къса топка, която закачи филето и тупна в полето на опонента - 2:1.

Страхотен форхенд по диагонала и излизане на мрежата, приключено с воле - 15:0. 30:0 след бърза размяна на удари, диржирано от Тийм. Форхенд уинър по правата от ретур след втори сервис - 30:15. Нов бекхенд по правата, последвано от стоп воле на мрежата - 40:15. Ас по диагонала от полето за равенство - 2:2.

Бърза работа с краката позволи Джокович да се измести и да отиграе удобна топка по правата за 15:0. Движението му по корта продължава да му носи успех - 30:0 след бърза комбинация сервис, форхенд и излизане на мрежата. Директна точка от начален удар - 40:0. Епична точка затваря гейма след бекхенд права, форхенд по диагонал, контирани от Новак, къса топка и минаващ удар - 3:2.

Кратко разиграване и прибързан форхенд по правата от Тийм дават аванс на Ноле - 0:15. Грешката обаче е бързо коригирана след 2 мощни форхенда, първо по диагонала, след това по правата - 15:15. Сервис-мрежа за 30:15 след солиден начален удар по правата. Бекхенд по правата с изтегляне назад изпраща топката малко в аут от Доминик. Нов светкавичен сервис без отговор - 40:30. Размяна на сечени бекхенди по диагонала, изостряне по правата от австриеца и грешка - равенство. Сервис по диагонала, форхенд по правата, излизане на мрежата, отлично покриване на цялостта й и мат за Джокович след смаш. Плитък ретур, форхенд по обратния диагонал и гейм за по-младия финалист - 3:3.

Сгрешен бекхенд по диагонала в мрежата и - 0:15. Моментална реакция от Ноле след 2 невърнати сервиса - 30:15. Ретур в аут по правата след второ подаване 40:15. Още един безупречен сервис по диагонала за 4:3.

Сервис по правата от дюс полето и форхенд уинър по обратняи диагонал - 15:0. Въпреки чудесния първи сервис, Тийм изпрати топката право в Джокович, който хвана Доминик на мрежата и той на свой ред сбърка волето. Брилянтен ретур по диагонала и сбъркан форхенд по правата 15:30. Двойна грешка довеждат нещата до 2 поредни точки за пробив. Кик сервис по диагонала, контра пие от форхенд и 30:40. Пресилен рутинен форхенд при втория си удар след сервиса печели гейма за Новак, който ще сервира за сета.

Излизане на мрежата след форхенд по диагонала и удобно завършена точка - 15:0. Още една лесна така идва след третия удар в разиграването. Начален удар по диагонала от полето за равенство и Ноле има 3 възможности да затвори частта. Това става факт след ас по правата за 6:3.

Сервис по диагонала, но форхенд в аут от Доминик по обратния такъв за 0:15. Слайс от бекхенд пращат топката в мрежата - 15:15. Директна точка след сервис по диагонала - 30:15. Бекхенд уинър по правата с втория си удар в разиграването - 40:15. Още един начален удар по диагонала от дюс полето и форхенд по обратния - гейм за 1:0.

Неуспешен опит за ретур по правата от форхенд на Тийм - 15:0. Директна точка след сервис по диагонала - 30:0. Още един сгрешен ретур, този път в аут - 40:0. Сервис и форхенд, наказващ плиткия ретур - гейм на гейм.

Сбъркан бекхенд по правата носи първата точка за Джокера. Бърза комбинация след сервис и форхенд на сервиращия обаче довеждат нещата до 15:15. Ас по диагонала от дюс полето - 30:15. Страхотен начален удар по диагонала отвори корта, но Доминик изпрати форхенда си в аут - 30:30. Дълга размяна на удари, прецизно подбрани удари от Джокович и дочакана непредизвикана грешка от форхенд - точка за пробив. Той става факт след нова грешка от форхенд, този път по любимата му права - 1:2.

Къс ретур, който е безмилостно наказан от Джокера за 15:0. Непредизвикана грешка от форхенд в мрежата обаче правят резултата 15:15. Поредна сбъркана топка от силната страна на Тийм, и 30:15. Великолепна комбинация от форхенди и бекхенди от австрийска страна разпъват Новак по корта и 30 равни. Смъртоносно къс ретур, след който Джокович нямаше отговор и сбърка слайса - 30:40. Въпреки че инициативата бе у австриеца, за сетен път форхендът му го предаде и той се спря в мрежата. Нова размяна на бекхенди, последният от които сечен и втора точка за връщане на пробива. Сервис-мрежа, дълбоко воле от Ноле и минаващ удар далеч в аут от бекхенд по правата. Къса топка, достигната от Доминик, който обаче при контрата праща топката в аут. Ретур извън очертанията и пробивът е затвърден - 3:1.

Петия гейм започва с бърза размяна на точки. Първата бе загубена от Тийм, след сгрешен бекхенд в мрежата, но след това успя да завърши топката от форхенд по обратняи диагонал за 15:15. Предизвикана грешка от бекхенд на Ноле и 30:15. Печеливш удар от бекхенд по правата на Доминатора за 40:15. Бърз ретур в краката на съперника, неуспешен опит за обръщане на посоката по правата от форхенд и 40:30. Джокер изхвърли с форхенда си по диагонала Доминик и сервиращият не може да отговори подобаващо. Сервис по диагонала от дюс полето - предимство Тийм. Дълга размяна на удари свършва с удар на Ноле в аут - 2:3.

Начален удар по правата от дюс полето, на който няма отговор. Нова директна точка след сервис, този път ретур в аут - 30:0. Въпреки че Тийм дирижираше разиграването по великолепен начин с форхенд диагонали и бекхенд права, сгреши последния си удар по обратния диагонал и 40:0. Нов ас и 2:4.

Следващият сервис гейм на Доминик започна с кратко разиграване основно на бекхендите, спечелено от австриеца. При следващата точка обаче бързо сбърка обратния си удар по диагонала - 15:15. Бързо взимане на топката от ретур и след слаб удар на Тийм последва печеливш удар по правата от бекхенд - 15:30. Ас от възпитаника на Никола Масу и 30:30. Ювелирни изпълнение по протежението на корта разкъсаха защитата на сърбина, който капитулира след форхенд по правата за 40:30. Паритетът обаче е светкавично възстановен след прибързани действия от сервиращия с форхенд по правата в аут. Рутинен форхенд на Ноле се спира в мрежата след средно дълго разиграване от центъра на корта. Твърде оптимистичен опит на австриеца след рънинг форхенд по правата излиза в аут - равенство. Джокович стига до точка за втори пробив след непредизвикана грешка от бекхенд на Доминик. Начален удар със 191 километра в час по правата - 40:40. Още един ас в сметката на Доминик Тийм и отново по правата - предимство Тийм. Все пак Доминик се събра и чрез нова директна точка от сервис отново се връща само на гейм от играта - 3:4.

След най-интензивното разиграване в мача, продължило 28 удара и предложило бекхенди, намеса на мрежата и форхенди, Тийм излиза победител след бекхенд в мрежата на Ноле. Изключително дълбок ретур по правата на Доминик карат Джокович да сгреши при последвалия удари по диагонала. Сервис и форхенд по правата изравняват резултата за 30:30. Кик сервис, който изхвърли опонента няколко метра встрани и назад - невърната топка и 40:30. Геймът е спасен след чудесен начален удар по правата - 5:3.

Бекхенд по правата бива спрян в мрежата от страната на Ноле. Пореден неуспех с къса топка покачват на 30:0. Кик сервис по правата на второ подаване от полето за равенство - 40:0. Опит за деми воле от форхенд след ретура, но топката отива в аут - 40:15. Невърнат сервис от Новак намалят геймовата разлика само на един - 5:4. Джокович ще сервира за трофея.

Смела игра след ретур, бекхенд по правата, с който отвори корта и отново в същата посока Тийм завършва с форхенд - 0:15. Сърбинът обаче отговаря с ас по диагонала от полето за предимство. Ново средно дълго разиграване изхвърли Тийм, който заложи на форхенд по правата, но той отлетя в аут. Бекхенд по правата в аут при втория си удар след ретур дават 2 поредни шампионски точки на Джокера. Още първата е реализирана, след форхенд по острия диагонал в последното разиграване в турнира. Гейм, сет и мач за Новак Джокович - осми трофей в Мелбърн.