Сърбинът Новак Джокович спечели осмата си титла на Откритото първенство на Австралия, след като в битка продължила 4 часа, той спечели срещу Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

"Искам да започна с поздравления за Доминик Тийм за невероятния турнир. Не се получи днес да спечелиш, малшанс. Но със сигурност имаш още много време и ще стигнеш до една от тези титли и дори до повече от една. Огромен респект за Доминик и отбора му, вие сте чудесни хора и ви пожелавам успех, започна Джокович, който взе своята 17-а титла от Големия шлем.

"Благодаря на моя екип, на моето семейство. Благодаря и на брат ми, който дойде тук. Но както каза Доминик, тука в Австралия се случиха ужасни неща, а в други краища на света пък хора умират. Разбира се, един много специален човек, моят ментор Коби Брайънт. Искам да кажа, че това е едно напомняне за нас. Да бъдем скромни и смирени. Че трябва да се държим един за друг, да сме близо до семействата си. Има много по-важни неща в живота, а и трябва да бъдем скромни. Трябва да обръщаме внимание на нещата, които се случват около нас.

"Искам да благодаря на всички хора, които дойдоха тук да подкрепят всеки един тенисист, да благодаря и на подавачите. И разбира се, на организаторите. Това е любимият ми корт, любимият ми стадион и любимият ми турнир", завърши Джокович.